У дитсадках Луцька скорочуються черги

У дитсадках Луцька скорочуються черги
У луцьких дитсадках до кінця року планують відкрити дев’ять додаткових груп на 200 місць.

Про це стало відомо 1 червня під час відкриття нових груп в дошкільних навчальних закладах №22 та 23, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Цього дня, окрім, дитсадків №22 і 23, додаткові групи відкрили у ДНЗ №33 та 37. Загалом у чотирьох нововідкритих вікових групах додатково займатимуться 80 малюків.

«Дякувати Богу з кожним роком діток народжується все більше і більше, а тому ми працюємо над збільшенням місць у дошкільних навчальних закладах», – зауважив міський голова Микола Романюк.

«Цьогоріч планується відкрити близько 500 нових місць для дошкільнят, з урахуванням нового дитячого садочка, який будується у 55-му мікрорайоні. Близько 200 місць – це додаткові групи у діючих садочках. Це не означає, що ми будемо утискати існуючі групи. Ми відновлюємо додаткові приміщення, які були задіяні під інші цілі. Плануємо перенести бібліотеку на 33-му в інше приміщення. Два приміщення практично пустують, ми у них проводимо ремонти. На ці цілі з міського бюджету виділено близько 700 тисяч гривень, і ми їх відновимо до Дня міста», – запевнив міський голова.

Микола Романюк також додав, що на перспективу міська влада планує вивільняти колишні приміщення дитячих садочків, які перебувають у користуванні державних установ. Мова йде, зокрема, про Луцький міський центр зайнятості і Управління пенсійного фонду України в місті, але, за словами мера, це справа не одного дня. Нині ж міська влада працює у цьому напрямку.

«Велика увага приділяється покращенню матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів. Зокрема, рішенням сесії міської ради у цьому році виділено 300 тисяч гривень для придбання 22 холодильників та холодильних шаф, 18 пральних машин, 4 електроплит, які вже встановлено в дитячих садочках. Ще 10 електроплит будуть встановлені до 15 червня», – наголосив він.

Після завершення урочистої частини міський голова Микола Романюк разом з начальником управління освіти міської ради Олегом Гребенюком, вихованцями та працівниками цих двох дитячих садочків оглянули спальні та ігрові кімнати нововідкритих груп. Священики ж освятили приміщення.

Додамо, що у нових групах проведені косметичні ремонти, зокрема, у ігрових кімнатах, спальнях, туалетних кімнатах, встановлено унітази й умивальники, куплено нові меблі, а в окремих групових кімнатах частково замінено вікна.

Для проведення косметичних ремонтів залучено спонсорські кошти в розмірі 51 тисячі гривень, ще 120 тисяч гривень виділено з міського бюджету.

До слова, у 2011 році відкрито три вікові групи в ДНЗ № 6, 14, 39, охоплено – 75 дітей, додатково введено 6 ставок вихователя та 3,75 ставки помічника вихователя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.