У Ковельській вузловій лікарні планують зробити реабілітаційний центр

У Ковельській вузловій лікарні планують зробити реабілітаційний центр
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, новопризначений голова райдержадміністрації Віктор Козак побували в ДП «Вузлова лікарня станції Ковель».

Після офіційного представлення голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, новопризначений голова райдержадміністрації Віктор Козак, міський голова Олег Кіндер побували в ДП «Вузлова лікарня станції Ковель», - про це повідомила прес-служба Ковельської РДА.

Медичний заклад підпорядковується Державній адміністрації залізничного транспорту, координує її діяльність. Державне територіальне-галузеве об’єднання «Львівська залізниця».

З передачею медичних закладів «Укрзалізниці» на утримання місцевих бюджетів, гостро постало питання її подальшого функціонування та фінансування. Адже в медичному закладі проходять лікування мешканці Ковеля, Луцька, Володимира-Волинського, а також ще 11 районів. Фахівці медичного закладу здійснюють передрейсові огляди локомотивів бригад, постійний контроль за станом здоров’я працівників залізниці.Громадськість, медичні працівники закладу звернулися до депутата обласної ради Віктора Козака з проханням втрутитися у ситуацію, задля її вирішення.

З приходом на посаду керівника виконавчої влади району, його перший візит з головою облдержадміністрації був до цього закладу. Керівники влади області та району поспілкувалися з працівниками закладу, обговорили проблемні питання, подивилися матеріально-технічну базу.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запевнив, що всі рішення будуть спрямовані на те, щоб цей заклад функціонував. Проінформував також про зустріч з міністром інфраструктури, на якій обговорювали проблеми цієї лікарні, її фінансування. Розглядається можливість лікування та реабілітації учасників АТО в цьому закладі.

Після ознайомлення з установою, Володимир Гунчик зазначив, що це дуже великий комплекс: є багато землі, яка не використовується, будівель, які нині непридатні і с тягарем для лікарні.

Володимир Петрович оглянув цех протезування з виготовлення протезів, який працює за підтримки німецької компанії, адже ця проблема, як ніколи сьогодні актуальна. Дав доручення заступнику голови облдержадміністрації щодо вивчення можливостей його подальшого розвитку і використання, встановив конкретні терміни, а саме: до кінця лютого подати проект розвитку цього комплексу під реабілітаційний центр.

«Все потрібно зробити, щоб комплекс працював», - підсумував робочу поїздку губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельській вузловій лікарні планують зробити реабілітаційний центр
06 лютий, 2015, 10:51