У Луцьку з німецькими благодійниками обговорили соціальні програми для дітей

У Луцьку з німецькими благодійниками обговорили соціальні програми для дітей
У Луцьку відбулась зустріч з директором дитячого фонду з Німеччини Йорном Зіглером, що співпрацює з Україною понад кілька десятків років

ChildFund Deutschland — німецька благодійна громадська організація. Її головна мета — соціальна допомога діткам з малозабезпечених сімей, дітям з особливими потребами, їх моральна та психологічна підтримка, реабілітація та соціалізація дітей, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Протягом кількох років співпраці на Волині та у нашому місті реалізувалась низка соціальних програм. У зв'язку з останніми подіями, що відбуваються у нашій державі, дитячий фонд значну увагу зосередив на допомозі сім'ям переселенців.

6 лютого директор цього фонду Йорн Зіглер зустрівся з міським головою Миколою Романюком, аби обговорити подальшу співпрацю та виявити проблеми, що існують в роботі з цією категорією громадян. На зустрічі також були присутні директор всеукраїнського фонду “Благополуччя дітей” Тетяна Басюк, керівник обласного осередку — Валерій Петрович, керівники профільних структурних підрозділів міської ради.

Міський голова висловив вдячність за допомогу фонду. “Адже вона йде від душі та щирого серця, а це — найголовніше. Особливо важлива для нас підтримка зараз у такий складний для нашої держави час”, - зауважив він.

Микола Романюк розповів про роботу міської влади з особливими дітками, організацію навчання для них та їх соціалізацію у суспільство. Зокрема, мова йшла про створення інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах, роботу навчального реабілітаційного центру та діяльність профільних громадських організацій краю.

На згадку він вручив Йорну Зіглеру особливий подарунок — картину, придбану на благодійному аукціоні, зроблену власноруч дітками з синдромом Дауна.

“Ми знаємо ситуацію про всіх дітей з кризових сімей. Щодо переселенців — це питання перебуває на постійному контролі міської влади. Жодна дитина не залишилися поза увагою”, - наголосив він. Адже всі дітки влаштовані у садочки та школи, й певною мірою вже адаптувалися до нового середовища.

Микола Романюк поділився ідеєю створення інтеграційного центру у нашому місті. За його словами, це буде своєрідний осередок спілкування та надання фахової допомоги діткам з кризових сімей, діток з особливими потребами. Сюди також можна залучити дітей з сімей АТО. Таких діток у нашому місті 139. До того ж, аналогів таких центрів в Україні немає.

На його переконання, органи місцевої влади повинні робити все, щоб знедолені діти мали можливість вирости достойними членами суспільства та територіальної громади міста.

Йорн Зіглер зазначив, що подібної ініціативи та підтримки очільника міста, такого розуміння з боку органів місцевого самоврядування вони мало де зустрічали. Він висловив підтримку українському народові у нелегкий час, сподівання на подальшу співпрацю, побажав успішної реалізації планів та задумів.

За активну громадську позицію та допомогу у вирішенні проблем сімей, які потребують особливої соціальної підтримки, Микола Романюк вручив подяки міського голови Йорну Зіглеру та Тетяні Басюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з німецькими благодійниками обговорили соціальні програми для дітей
06 лютий, 2015, 11:37