«Кіборга» з Волині на Сході врятувало фото дітей

«Кіборга» з Волині на Сході врятувало фото дітей
Волинського військового, «кіборга» з донецького аеропорту Віктора Михальчука (на фото) хотіли вивести на марш полонених «кіборгів» у Донецьку, однак його врятувала світлина власних дітей.

Нагадаємо, нещодавно бійця, якого поранили під час бою у Донецькому аеропорту, привіз до Луцка священик Волинської єпархії Української православної церкви Павло Шматюк.

Волинського «кіборга» мобілізували ще 30 серпня. Служити потрапив до 80-ї аеромобільної бригади. Він – один з останніх захисників Донецького аеропорту.

Як розповіла дружина Оксана, про те, що її Віктор захищає аеропорт, вона дізналася випадково – сам чоловік не говорив про це, не хотів, щоб хвилювалася.

«Телефонував щодня, іноді з чужих номерів, і повідомляв, що живий. Віддзвонився навіть після вибуху. На Віктора саме впали уламки стіни. Проте побратими витягли його з-під них, надали першу медичну допомогу, адже у чоловіка дуже пошкоджений правий бік – від голови до ніг», - розповіла жінка.

Далі були два дні невідомості - 19 та 20 січня мобільний не відповідав. Нічний телефонний дзвінок 21-го Оксана запам’ятає на все життя.

«Телефонував лікар з Донецької лікарні імені Кірова, дав поговорити з чоловіком. Потім ошелешив, що Вітя у полоні, і зараз його оперуватимуть: він, лікар, виконає клятву Гіппократа і зробить все, як належить. Я вдячна цьому хірургу», - каже Оксана.

Уже згодом жінка військовго дізналася, що чоловік потрапив до лікарні завдяки фотографії дітей, яку завше носив із собою. Адже спочатку бойовики хотіли провести його, тяжкопораненого, вулицями Донецька без надання медичної допомоги. Але приїхав «старший», побачив фото і сказав викликати швидку.

«Мені дуже пощастило, що відразу вдалося зв’язатися з волонтерами, які працюють з групою «Патріот» при Мінобороні. Вони вели перемовини про обмін. Особлива подяка раднику міністра оборони Василю Будику, хлопцям з СБУ. Всім, хто домовлявся про те, аби Віктор був із нами», - зазначила Оксана.

Вона додала, що все було дуже складно настільки, що довелося самій їхати у Донецьку область.

«Наш священик отець Павло не побоявся поїхати зі мною на своєму автомобілі. Не кинули мене саму і двоє друзів родини, які також поїхали на Схід, хоча було дуже страшно. Перемовини йшли тяжко. Казали навіть, що, можливо, доведеться їхати на той бік. Отець Павло був готовий. Але хлопці так домовилися, щоб його обміняли», - підкреслила Оксана Михальчук.

Наразі Віктор Михальчук лікується у військовому госпіталі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О! Московський піп таки герой! Не побоявся поїхати на схід до своїх! І куди доїхав? А тут "розтрубили", що священик врятував кіборга! Так і пишіть, що допоміг дружині транспортувати додому пораненого бійця, після звільнення його з полону хлопцями СБУ. Героям слава! Ганьба попам-брехунам!
Відповісти
І як от таких клав земля носить?! Скільки у ницих нікчемних людців жовчі, бруду і трутизни в душі! А що ти доброго в житті зробила, нещасна? Допоки не навчаться українці любові, співпереживанню, вдячності, культурі, доти не буде добра і миру в країні.
Відповісти
Маю право так казати, бо практично зробила багато! Це і збір коштів і збір продуктів для бійців. Усе передано на передову. Збір одягу для переселенців. Усе передано у місця поселень людей із зони бойових дій. Багато бачила. Багато спілкувалася. Маю загострене сприйняття дійсності. Я ЩАСЛИВА, що на своєму шляху зустріла багато щирих і добрих людей. Я бачила багатьох священиків, про яких не сповіщають у ЗМІ, які подвижницьки несуть свою місію. Мовчки! Я ненавиджу тих, хто піариться на війні!
Відповісти
А що зробила ти, щаслива, добра, вдячна і культурна наша?
Відповісти
Клаво, я згоден, що в нинішній ситуації піаритися не потрібно. Кожен мовчки має зробити все для перемоги над ворогом, як зовні держави, так і в її середині. З іншої сторони, допоміг священик хоч одному бійцеві і слава Богу. А московський патріархат піариться чи не піариться з ним в Україні все зрозуміло. Не Українські вони - ось і все.
Відповісти
Василю, дякую! Іноді емоції зашкалюють.
Відповісти