Волинянина оштрафували за розповсюдження порнографії «ВКонтакте»

Волинянина оштрафували за розповсюдження порнографії «ВКонтакте»
Молодий чоловік зареєструвався у соціальній мережі «ВКонтакте» та упродовж жовтня-листопада 2012 року розмістив через власний комп’ютер для публічного доступу і перегляду три відеофайли.

За висновками експертів ці файли «містять вульгарно-натуралістичну, цинічну, непристойну фіксацію статевих актів, самоцільну, спеціальну демонстрацію геніталій, а тому відносяться до розряду порнографічних», - повідомляє Kowel.com.ua.

Такі дії правоохоронці кваліфікували за частиною 2 статті 301 Кримінального кодексу України, як умисне розповсюдження предметів порнографічного характеру, вчинене щодо кіно-відеопродукції.

Волинянин неодружений і ніде не працює, уже мав проблеми із законом. У червні 2008 року його засудили на 2 роки позбавлення волі за групове хуліганство, а у квітні 2013 року – на 3 роки 4 місяці з конфіскацією майна за незаконне зберігання наркотиків, але всього через два місяці він був звільнений за амністією.

У грудні 2014 року між прокурором Ковельської міжрайонної прокуратури та на той час підозрюваним було укладено угоду, згідно з якою останній беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

Сторони узгодили покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1700 гривень, з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування, а саме двох оптичних дисків з порнографічним матеріалом.

Під час судового засідання обвинувачений «контактник» підтвердив свою провину та пояснив, що при створенні сторінки в соціальній інтернет-мережі мав намір розмістити усі порнографічні фільми.

Вироком Ковельського міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості. Судові витрати за «проведення комплексної мистецтвознавчої і комп’ютерно-технічної експертизи» в сумі 196 гривень підлягають стягненню з обвинуваченого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття про безмозглого ковельського паморока.Так,аби написати.
Відповісти
Останні новини
Волинянина оштрафували за розповсюдження порнографії «ВКонтакте»
06 лютий, 2015, 14:33