Луцьк «домовлятиметься» з Волновахою

Луцьк «домовлятиметься» з Волновахою
У Луцьку заключать угоду про співпрацю з Волновахою Донецької області. Серед інших варіантів були також міста Щастя й Маріуполь.

Про це у коментарі ВолиньPost розповів секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

За його словами, співпраця зі східним містом України передбачає і підтримку міста, і культурні обміни, й оздоровлення дітей.

«Ідея була моя, але ми з міським головою мусимо детально вивчити ситуацію, бо угода – це досить серйозна справа. На сьогодні остаточне рішення ще не прийняте. Я думаю, що воно буде десь на наступному тижні, але Волноваха є найвірогіднішим претендентом на підписання угоди з кількох причин», - зазначив Григоренко.

Сергій Григоренко підкреслив, що Волноваха – у пріоритеті, оскільки волинські волонтери уже досить активно співпрацюють з Волновахою, та й сам міський голова міста сприйняв ідею «на ура».

«Крім того, у Волновасі зараз базується штаб 72-ої окремої механізованої бригади з Білої Церкви, де багато волинян служить. І це буде досить символічно, адже саме під Волновахою в травні минулого року загинули перші лучани», - зазначив секретар міськради.

Нагадаємо, у травні минулого року під Волновахою загинуло 12 українських військовослужбовців, з яких четверо бійців були лучанами.

Григоренко додав, що є певні побоювання щодо несприйняття співпраці з Волновахою, однак лучани, які могли б мати найбільше претензій, проти нічого не мають.

«Я цього тижня обдзвонив родичів чотирьох загиблих хлопців з 51 бригади. Вони кажуть, що розуміють: якщо там і є декілька негідників, то це не всі люди. Тобто ті люди, які могли б мати найбільше претензій, не мають нічого проти. Вони теж розуміють, що це буде символічним кроком об’єднання України і допомога людям», - каже Сергій Григоренко.

З його слів, уже з наступного тижня у Луцькій міськраді спілкуватимуться з міським головою Волновахи і плануватимуть конкретні кроки щодо співпраці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГРИГОРЕНКО ЗАЙМИСЬ ГОСПОДАРКОЮ. ЛУЦЬКТЕПЛО ВОДОКАНАЛ ТАМ ПРОБЛЕМ ВЖЕ НЕМАЄ.ВОЛНОВАХА МІСТО ЗВІДКИ ПРИЙШЛИ ВБИВЦІ ЛУЧАН ВОЛИНЯН .ОСОБИСТО В МЕНЕ НУ НІЧОГО ДОБРОГО ПАРТНЕРСЬКОГО НЕ ВИНИКАЄ НАЗВА волноваха .НЕ ПРОВОКУЙТЕ ....
Відповісти
давайте ще сепарів запросим на літо хай відпочинуть після боїв з хунтою ! вони наших хлопців вбивали а ви до них з хлібом і сіллю !
Відповісти