Школярів Луцька познайомили з чотирилапими «міліціонерами»

Школярів Луцька познайомили з чотирилапими «міліціонерами»
Веселе свято подарували чотирилапі правоохоронці учням третіх класів Луцької загальноосвітньої школи №13 з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Працівники кінологічного центру УМВС України у Волинській області разом зі своїми чотирилапими вихованцями 1 червня приймали гостей – показали діткам справжнє собаче шоу , повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Спочатку начальник кінологічного центру Анатолій Гловацький розповів дітям про ази роботи кінологів, про навики службових собак.

«Кінологічна служба створена насамперед для розведення, вирощування та дресирування службових собак, які використовуються для пошуку вибухових пристроїв, наркотичних речовин, охорони важливих об’єктів, затримання злочинців тощо. Але головне завдання службового собаки – це порятунок людини у горах, завалах, на воді», – пояснив він.

«Усього в центрі зараз перебуває більше 20 розшукових і патрульних собак, а також пси, яких залучають до пошуків вибухівки та наркотичних речовин», – додав Гловацький.

Від теорії міліціонери перейшли і до практики, що було найцікавіше дітям. Молодший інспектор-кінолог, старший сержант міліції Микола Головій зі службовим собакою Лора продемонстрували подолання смуги перешкод та показали загальний курс дресирування.

Капітан міліції Олег Трофімчук разом із вівчаркою Греєм показали, як пес знаходить серед багатьох річ, що належить умовному злочинцю.

Та чи не найбільше сподобалося школярам затримання умовного злочинця, яке продемонстрував прапорщик міліції Віктор Мосюк зі службовим собакою Діком.

Ніхто зі школярів не хотів прощатися із дресированими собаками – суворих чотирилапих правоохоронців дітям навіть дозволили погладити. На згадку про екскурсію до кінологів зробити пам’ятне фото.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собака з міліцією приїхала!
Відповісти
Останні новини
Школярів Луцька познайомили з чотирилапими «міліціонерами»
02 червень, 2012, 17:02