Українців закликають бути обережними з платіжними картками через шахраїв

Українців закликають бути обережними з платіжними картками через шахраїв
Останнім часом до Нацбанку України надходить звернення громадян стосовно здійснення невстановленими особами несанкціонованих дій/сумнівних операцій з використанням платіжних карток та/або їх реквізитів.

Найчастіше увагу шахраїв привертають громадяни, які розміщують оголошення щодо купівлі/продажу товарів на сайтах інтернет-аукціонів або безкоштовних оголошень у мережі Інтернет, - повідомляє прес-служба управління Національного банку України у Волинській області.

Видаючи себе за потенційних покупців або співробітників банку (служби клієнтської підтримки, служби безпеки тощо), шахраї отримують персональні дані держателів платіжних карток.

Національний банк України застерігає громадян не повідомляти третім особам власні персональні дані та/або реквізити платіжної картки (номер платіжної картки, ПІН-код, СVV2, термін дії картки, а також код, який надходить на мобільний телефон для підтвердження переказу/платежу) та інші дані, необхідні для здійснення переказів та платежів.

Під час здійснення операцій із використанням платіжних карток (у тому числі мобільних платежів) Національний банк України рекомендує дотримуватися правил безпеки, установлених банком-емітентом, а також рекомендацій, розроблених Національним банком України та розміщених у розділі "Фінансова грамотність/Фінансові питання та поради"/"Рекомендації держателям платіжних карток щодо їх використання" на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

Відповідальність, уважність та дотримання правил безпеки під час здійснення переказу коштів, постійний контроль за рухом коштів, оновлення антивірусного програмного забезпечення на персональному комп’ютері, своєчасне інформування банку про втрату платіжної картки (або її реквізитів) та нерозголошення персональних даних – це запорука збереження власних заощаджень, а також ефективна протидія можливості проведення несанкціонованих дій/сумнівних операцій невстановленими особами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українців закликають бути обережними з платіжними картками через шахраїв
06 лютий, 2015, 15:19