Луцькі волонтери привезли допомогу мобілізованим волинянам. ФОТО

Луцькі волонтери привезли допомогу мобілізованим волинянам. ФОТО
На Рівненський загальновійськовий полігон волонтери з Луцька привезли матраци, подушки, ковдри, лампочки та електрокабель.

Ініціаторами передачі гуманітарної допомоги для військових громадський діяч та волонтер Володимир Пащенко, а також «Луцького домобудівельного комбінату» Руслан Вайман, які 6 лютого особисто передали її керівництву полігону.

Лучани привезли допомогу рівненському військовому полігону у зв’язку із тим, що там проходять військові навчання мобілізовані волиняни. Окрім того, військове злагодження на цьому полігоні проходять і мобілізовані солдати з Черкаської області, Львова і Тернополя.

Начальник полігону полковник Олександр Ніколайчук каже, що у зв’язку із четвертою хвилею мобілізації постала нагальна потреба забезпечити життєдіяльність військовослужбовців, які чи не щодня прибувають на польові навчання.
Начальник полігону, полковник Олександр Ніколайчук
Начальник полігону, полковник Олександр Ніколайчук
Вантажівка із волонтерською допомогою
Вантажівка із волонтерською допомогою

«Я радий, що майже всі необхідні речі, які ми замовляли для наших бійців, волонтери із Луцька нам привезли. Сьогодні ми отримали матраци, ковдри, подушки, кабель для проведення світла у містечку солдата та вимикачі. Нам ще необхідно бензопили для того, щоб військовим було чим розпилювати колоди дерев на дрова, лопати та інші інструменти. На щастя, нашим полігоном тісно займаються багато волонтерів, які забезпечують кожного бійця. Всі речі, які нам привозять волонтери, ми задокументовуємо і ставимо на облік», - розповів Ніколайчук.

Також начальник рівненського полігону зауважив, що забезпечення, яке надходить від Міністерства оборони України, передається військовим у зону АТО. Тому на території полігону майже не залишилось матраців, подушок та інших необхідних речей.

«На сьогодні на польових навчаннях знаходиться майже 70 відсотків військових є добровольцями і 30 відсотків бійців – мобілізовані. Солдати повністю забезпечені новою формою, палатками, зброєю, боєприсами тощо. Впродовж 24 діб ми готуємо некваліфікованих спеціалістів, які укомплектують військові частини, що подавали заявки на ту чи іншу кількість військових. Мобілізовані спочатку проходять загальновійськову підготовку, фахову і тоді відправляються на місце проходження служби», - мовив Олександр Ніколайчук.

Луцькі волонтери, які привезли допомогу рівненському військовому полігону, відшукали і привезли ті речі, які замовляли військовослужбовці. Директор «Луцького домобудівельного комбінату» Руслан Вайман зазначив, що прохання про допомогу він разом із Володимиром Пащенком отримав цієї середи.
Директор «Луцького домобудівельного комбінату» Руслан Вайман
Директор «Луцького домобудівельного комбінату» Руслан Вайман

«Впродовж однієї доби нам вдалося виконати прохання наших захисників. Наші колеги із Києва привезли електрокабель, а подушки, матраци і ковдри ми відшукали у Луцьку. Кожен громадянин, який зараз у тилу військових, повинен зробити усе можливе від себе, аби зігріти солдата. Військовим ми допомагаємо давно, але, на жаль, несистемно. Тому надалі ми напряму будемо співпрацювати із керівництвом полігону і надаватимемо всю необхідну для них допомогу», - резюмував Вайман.
Побут військових у польових умовах
Побут військових у польових умовах
Місце, де зберігається зброя військовослужбовців, огороджена колючим дротом
Місце, де зберігається зброя військовослужбовців, огороджена колючим дротом

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці
Відповісти
Останні новини
Луцькі волонтери привезли допомогу мобілізованим волинянам. ФОТО
06 лютий, 2015, 18:31