У Ковелі таксисти «бунтують» проти нового податку, - міськрада

У Ковелі таксисти «бунтують» проти нового податку, - міськрада
Ковельські таксисти відмовляються платити у бюджет міста збір за місця для паркування транспортних засобів – 2,5 гривні за день із одного автомобіля.

Про це вони заявили під час наради із міським головою Олегом Кіндером у п’ятницю, 6 лютого, - повідомляють на сайті міськради.

«Представники таксомоторних перевезень стверджують, що мають Свідоцтва про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців і сплачують усі податки та збори до Державної податкової інспекції та Пенсійного фонду. І не вважають за необхідне сплачувати будь-які інші податки, тим більше за паркування, навіть якщо це зобов’язує робити Податковий кодекс. Нагадаємо, що за користування місцями для паркування виключно таксистам необхідно сплачувати усього 2 грн. 50 коп. в день з одного транспортного засобу!», - йдеться у повідомленні.

Начальник відділу економічного розвитку міськради Андрій Товстига під час наради нагадав, що з 01 січня 2015 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими до місцевих зборів віднесено збір за місця для паркування транспортних засобів.

Також під час наради виникла суперечка щодо місць, де мають бути стоянки таксі. Олег Кіндер зачитав лист, який підприємці-таксисти Ковеля надіслали голові Волинської обласної ради Валентину Вітру. У зверненні йдеться про їх вимогу відновити демонтовані знаки «Місце зупинки легкових таксі» для посадки/висадки пасажирів на Привокзальній площі, біля Брестського ринку та в центрі міста поблизу магазину «Вечірній».

Андрій Товстига наголосив заявникам, що демонтаж дорожніх знаків ровели у визначеному порядку після обов’язкового погодження Державтоінспекцією з метою приведення транспортної інфраструктури міста до вимог чинного в Україні законодавства.

Таксистам пропонують інші місця для стоянок легкових таксі на території Ковеля, проте вони від них відмовляються, вимагаючи відновлення знаків «Таксі» саме там, де вони були демонтовані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі таксисти «бунтують» проти нового податку, - міськрада
07 лютий, 2015, 08:49