Чоловікам, що розважаються у тернопільських барах, вручали «повістки». ВІДЕО

Чоловікам, що розважаються у тернопільських барах, вручали «повістки». ВІДЕО
Тернопільські активістки провели акцію на підтримку мобілізації: дівчата з візитками, на яких були вказані адреси військкоматів, заходили до розважальних закладів і присутнім там хлопцям вручали "жіночу повістку".

Організаторами «народної мобілізації» виступили волонтери Самооборони Майдану Тернополя, - повідомляє IA ZIK.

Попри рекламу акції у соцмережах, долучитися до неї зголосились лише дві молоді тернополянки - Оксана і Соломія. За словами дівчат, у такий спосіб вони хочуть привернути увагу хлопців до ситуації в країні та заохотити їх не втікати від військкоматів, а навпаки – іти в АТО добровольцями.

«Такі акції зараз необхідні. Хлопці повинні нас захищати, адже ми слабші і воювати, як вони, не можемо», - повідомила мету своєї участі волонтерка Соломія.

У арт-клубі «Коза», улюбленому місці відпочинку тернопільської молоді, дівчата вручили повістку переселенцеві зі Сходу. Він назвався Віктором, розповів, що має армійській досвід, але не має бажання воювати за чинну українську владу.

«За ту владу, яка зараз сидить у Києві, я б не пішов воювати. Але ті хлопці, які зараз на Сході, вони воюють за Україну, а не за владу. Якщо до мене прийдуть загарбники, то буду їх вбивати тихенько, по-одному, як вмію. Просто так гинути, як хлопці на Донбасі, не потрібно», - висловив свою думку Віктор.

Під час вечірнього рейду барами й клубами дівчата роздали кілька десятків «жіночих повісток». Кажуть, це не остання така акція, і закликають небайдужих тернополян активніше долучатися до неї.

«Сьогодні хлопці реагували по-різному. Одні казали, що з радістю підуть захищати Батьківщину, а інші сприймали нас як дивачок. У більшості були на столах алкогольні напої, люди відпочивали, а тут ми - з повістками», - зауважила волонтерка Соломія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у всіх громадян однакові обовязки, і у жінок, і в чоловіків. нехай ці панянки йдуть воювати, а не розказують казки про "ми слабші" - в європі всі рівні!
Відповісти
молодці там і треба брати без комісії пити здоровя є
Відповісти
Нехай своїм батькам чи братам дадуть повістей!!!
Відповісти
повістки вручати переселенцям зі сходу, чого тут переховуються, а тернопільським хлопцям не треба їхати
на схід -їх і так багато перебили.
Відповісти
Останні новини
Чоловікам, що розважаються у тернопільських барах, вручали «повістки». ВІДЕО
07 лютий, 2015, 14:13