Бійцям «Азову» передали «Спартани» із протитанковими ракетами. ФОТО

Бійцям «Азову» передали «Спартани» із протитанковими ракетами. ФОТО
Бійцям "Азову" передали 6 сучасних бронеавтомобілів "Спартан". Вони оснащені інтегрованим комплексом, до складу якого входять пульт дистанційного керування та протитанкова керована ракета.

Передача нової техніки бійцям спеціального полку "Азов" відбулася на навчальному полігоні Національної гвардії, що під Києвом, - повідомляютьу прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Комплекс, яким оснащені "Спартани", здатен вражати бронетехніку з комбінованою або монолітною бронею з динамічним захистом. Крім того, ця система вогню здатна знищувати танки і гелікоптери.

У заході взяли участь секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та виконувач обов’язків командувача Національної гвардії Микола Балан.

За словами Авакова, частина техніки відвантажується в Харкові і відразу ж направляється до зони проведення АТО на Донбасі для передачі її підрозділам, які цього потребують. Передана "Азову" техніка теж найближчим часом вирушить в зону АТО.

"Сьогодні ці машини тут, а завтра вони будуть на передовій разом з тими екіпажами, які їх приймають. Наша філософія така: максимально укріпити ті частини, які є найбільш боєздатними, і забезпечити їм можливість виконувати бойові завдання", - заявив міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.