У Луцьку відкрили громадську приймальню для бійців АТО

У Луцьку відкрили громадську приймальню для бійців АТО
В Луцьку за ініціативи низки громадських організацій відкрили громадську приймальню з допомоги бійцям АТО.

У приймальні надаватимуть консультації з юридичних питань, правову допомогу та будуть проводити психологічну реабілітацію. Діятиме вона, за словами організаторів, на волонтерських засадах доти, доки в Україні на повну потужність не запрацюють державні програми підтримки та реабілітації учасників бойових дій, - повідомляють на сайті Міноборони.

Схожі приймальні вже діють у Харкові, Запоріжжі, Миколаєві. А на Волині — у Ковелі.

Волонтери громадської приймальні налаштовані на активну співпрацю із Міністерством оборони України. Зокрема, участь в установчих зборах взяв учасник АТО, представник обласного військового комісаріату майор Ігор Підлісний.

У складі однієї з механізованих бригад він брав участь у бойових діях у Луганській та Донецькій областях. За словами Підлісного, функціонування такої громадської ініціативи необхідне, адже кількість учасників неоголошеної війни з часом збільшуватиметься.

"Безперечно, відкриття центру підтримки військовослужбовців АТО та членів їх сімей подія необхідна. Вважаю, що допомога нашим бійцям потрібна й після їх повернення додому. До того ж, вдома у бійців залишаються ті, хто потребує уваги суспільства і держави: їхні родини" — каже Ігор Підлісний.

Представник обласного військового комісаріату відзначив, що серед гострих питань, в яких могли б допомогти волонтери: психологічна реабілітація тих, хто повертається із зони бойових дій, надання консультативних послуг юридичного характеру мобілізованим військовослужбовцям та членам їхніх сімей.

Одна з ініціаторок створення громадської приймальні, представниця ГО «Жіноча сила України» Наталія Дідик розповіла, що є низка пріоритетних питань, з якими працюватимуть волонтери громадської приймальні.

Це питання невиплати або затримки зарплат чи «бойових», проблеми родин, які залишилися без годувальників, видача довідок про поранення тощо.

Психологічну допомогу бійцям та їх родинам надаватиме психолог Олена Зверєва. Жінка на добровільних засадах працює з учасниками АТО з червня 2014 року. Їй готові допомагати на волонтерських засадах інші психологи, однак однією з проблем є відсутність місця для прийому пацієнтів.

"Якщо ми хочемо мати здорову націю, то має бути фахова реабілітація", — каже Зверєва.

У громадській приймальні планують організовувати групову терапію для військових, родин загиблих, родичів мобілізованих, проводити зустрічі, залучати студентів-психологів. Також планують співпрацювати з військкоматом, органами внутрішніх справ, соціальними службами.

Громадська приймальня працюватиме у понеділок і середу з 10:00 до 17:00 за адресою: Луцьк, вулиця Дубнівська,16, кабінет 34а. Номери телефонів:

098 70 97 506,

093 83 85 598,

099 48 14 469.

Уся допомога буде безкоштовною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.