Міністр Демчишин у Нововолинську «розбирався» із проблемами шахтарів. ФОТО

Міністр Демчишин у Нововолинську «розбирався» із проблемами шахтарів. ФОТО
Міністр енергетики та вугільної промисловості
відвідав ще недобудовану шахту №10 Нововолинська.

На засіданні із ним у адмінприміщенні шахти також були перший заступник профільного міністерства Юрій Зюков, народний депутат Ігор Гузь, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Нововлинська Віктор Сапожніков.

Основна мета робочого візиту — "чітко та комплексно окреслити кроки, які дадуть змогу запустити в експлуатацію шахту №10 "Нововолинська". Міністр зазначив, що дане вугільне підприємство — перспективний об’єкт, який потребує розвитку.

"За останні два місяці ми зробили досить багато роботи: намагались зрозуміти економіку кожного вугільного підприємства, спрогнозувати їхню роботу на 2015 рік, підготовили матеріали та розглянули плани розвитку держпідприємства "Волиньвугілля".

Сьогодні, ми бачимо певні технічні кроки, щоб шахту №10 ввести в експлуатацію. Цей об’єкт можна запустити дуже швидко, мова йде про місяці, але за умови фінансування, бажанні місцевих рад та політичних еліт",— каже Демчишин.

Він пообіцяв, що "процес ліквідації неперспективних шахт буде відбуватись дуже виважено і економічно доцільно".

Також на зустрічі Володимир Демчишин обговорив питання реалізації проектів з модернізації українських ТЕС та газифікації вугілля.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик наголосив, що не потрібно 10-ту шахту виділяти як окремий об’єкт інфраструктури міста, а комплексно варто дивитись на розвиток Нововолинська.

"Коли ми говоримо про добудову 10-тої шахти, ми повинні задати собі питання: який ресурс візьме на себе область. Наші споживачі задають питання, стосовно якості вугілля. Тому я з Міністром та його заступником обговорив доцільність побудови збагачувальної фабрики, аби не вивозити вугілля в Червоноград та мінімізувати наші витрати» — каже Володимир Гунчик.

Він також нагадав про питання зони пріоритетного розвитку у Нововолинську, оскільки це дало б можливість розвивати нові проекти, залучати інвесторів та створювати нові робочі місця.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступило з пропозицією внести зміни до бюджету 2015 року та продовжити фінансування будівництва ічного об’єкту шахти №10 «Нововолинська».

Днями керівники профільного міністерства, депутати та представники профспілок підписали меморандум, яким передбачено 200 мільйонів гривень на 2015 рік для добудови 10-ї шахти. Народний депутат Ігор Гузь зазначив, що "спільними зусиллями зможемо переконати парламентарів у необхідності добудови вугільного підприємства".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де бухали?
Відповісти
хіба подібний на міністра? Школяр,який нічого не вирішить,а локшини навішає.А всі інші послухали,покицали головами і натому все закінчилося.
І те,що за 22 роки набудували,потихенько руйнується і розвалюється.І в додачу нардеп-полпуліст Гузь,який комусь вже вказує (бо має право),що не лізь куди не треба,а сопи а дві дирочки.Шахта обіцянками ніколи не побудується.
Відповісти
піар Гузя... і Сапога..."...от бачите, нововолинці,Ми ж вирішуємо ваші проблеми... То ви тепер повнні й нам... "
Відповісти
Останні новини
Міністр Демчишин у Нововолинську «розбирався» із проблемами шахтарів. ФОТО
07 лютий, 2015, 21:57