Фінансова ситуація на «Луцьктеплі» може стати критичною, - Романюк

Фінансова ситуація на «Луцьктеплі» може стати критичною, - Романюк
Через нестачу обігових коштів на ДКП «Луцьктепло» виникає заборгованість із виплати заробітної плати, загроза відключення котелень від електропостачання і штрафні санкції за невчасну сплату податків.

Саме про такі проблеми підприємства розповів міський голова Луцька Микола Романюк під час зустрічі із міністром палива та енергетики Володимиром Демчишиним у неділю, 7 лютого.

Про це мер Луцька написав на своїй сторінці у Facebook.

«Така фінансова нестабільність склалась на підприємстві у зв'язку з тим, що усі кошти, які надходять на спецрахунки ДКП «Луцьктепло», стовідсотково спрямовувалися постачальнику природного газу.

Постановою Кабінету Міністрів України у грудні 2014 року відстрочено до березня 2015 року нормативи перерахування коефіцієнтів рівня розрахунків за газ. Тож певні кошти залишалися на підприємстві і з початку року вдалося дещо покращити ситуацію», - відзначає посадовець.

«Однак, при зменшенні діючого нормативу у березні фінансовий стан підприємства знову може стати критичним, що призведе до соціальної напруги та нестабільності у його роботі», - додає Романюк.

ЧИТАТИ: Міністр Демчишин у Нововолинську «розбирався» із проблемами шахтарів

До Демчишина він звернувся із проханням добитися встановлення розрахунку перед постачальником газу таким чином, щоб на підприємстві залишалися обігові кошти на фінансування заробітної плати працівникам, проплати за спожиту електроенергію, воду, аварійні ремонти тощо.

Міністр натомість «обіцяв максимального сприяння у врегулюванні даного питання, адже це стосується всіх підприємств теплоенергетики України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець, голова міста. Знає проблеми і пише грамотно. Жодної помилки!
Відповісти
ДКП "Луцьктепло" купляє теплову енергію у котельні Карбишева, 2 (не знаю яка офіційна назва) то який стан розрахунків з цим підприємством? І яка доля доходів від Карбишева, 2 (там місто є співвласником) надходить в бюджет міста.
Відповісти
мер все правильно зробив. але чомусь не розказав про 35 мільонів грн які виділено на "скандальний 4 пов." І про ОХОРОНУ в якої з під носа за ніч викрали декоративні деревця і яка на дкп нафіг не потрібна.
Відповісти