У Запоріжжі силовики попередили теракт. ФОТО. ВІДЕО

У Запоріжжі силовики попередили теракт. ФОТО. ВІДЕО
У рамках заходів з охорони стратегічно важливих об’єктів співробітники СБУ затримали двох диверсантів, які планували підірвати залізничну колію на ділянці «станція ім. А.Алімова» - «Запоріжжя-2», повідомляє прес-центр СБ України.

Встановлено, що двоє зловмисників прибули до Запоріжжя на початку лютого ц.р. Вони підшукали собі тимчасове помешкання та розпочали підготовку до вчинення диверсії.

Ціллю диверсантів була колія Придніпровської залізниці, розташована вздовж житлового сектору.

У ході спецоперації СБУ запобігла диверсії та затримала зловмисників, коли ті встановили на колії гальмівний пристрій та вклали в нього гранату.

Під час обшуку орендованої зловмисниками квартири оперативники вилучили гранати із запалами, три тротилові шашки (вагою 400 грамів кожна), план-схему міста, карти з позначками автомобільних та залізничних доріг Запоріжжя.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст.ст.15,113 (закінчений замах на диверсію) Кримінального кодексу України.
Двома днями раніше СБУ попередила вибух на Одеській залізниці. Служба безпеки України продовжує здійснювати упереджувальні антитерористичні та антидиверсійні заходи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.