На продаж пива запровадили новий акцизний податок

На продаж пива запровадили новий акцизний податок
Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів обов’язково нараховується і сплачується при реалізації пива.

Суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінник тютюну є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, - звертають увагу в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож, представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв і тютюнових виробів кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму, - наголошують в ГУ ДФС Волині.

Базою оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів – це вартість (з ПДВ) реалізованих через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів, а дата виникнення податкових зобов’язань – це дата здійснення розрахункової операції.

Платники цього нового акцизного податку підлягають обов’язковій реєстрації в органах ДФС за місцезнаходженням пункту реалізації.

Тому не пізніше 20 лютого 2015 року суб’єкти підприємництва, які здійснюють роздрібну реалізацію підакцизних товарів споживачам зобов’язані подати декларацію з акцизного податку до податкової інспекції, на території обслуговування якої здійснюється такий продаж.

Подання декларації з акцизного податку – підстава для автоматичної реєстрації платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Звертаємо увагу: форма декларації акцизного податку, а також порядок її заповнення і подання затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015р. №14.
Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила ЗУ №71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким запроваджується новий місцевий податок – акцизний податок з реалізації підакцизних товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у нас уряд! Дбає про пересічних...
Відповісти
Краще б написали людською мовою наскільки зросте ціна пива. Одного абзацу буде достатньо.
Відповісти
Пиво- алкогольний напій лише з 01,07,2015р
Відповісти
Останні новини
На продаж пива запровадили новий акцизний податок
09 лютий, 2015, 10:55