Волинські рятувальники навчають населення захищатись у випадку надзвичайних ситуацій

Волинські рятувальники навчають населення захищатись у випадку надзвичайних ситуацій
Для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури області в містах і районах створено 17 мобільних груп.

Про це під час оперативної наради повідомив начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Як поінформував пан Грушовінчук, в області нараховується 278 одиниць техніки, яку можна залучати в разі виникнення надзвичайної ситуації. Окрім того, зауважив, що разом із інженерно-інспекторським складом управління та працівниками житлово-комунальних служб були проведені обстеження підвального фонду області.

"За результатами перевірки я дав доручення органам місцевої влади привести до належного стану підвальні, цокольні та інші приміщення, які слугуватимуть укриттям для населення під час оголошення воєнного стану. Крім того, необхідно провести маркування на будинках і повідомити про це мешканців у кожному місті, районі та сіл", – наголосив Володимир Грушовінчук.

Також Володимир Васильович підкреслив, що в чотирьох районах області вже проведено перевірку стану готовності місцевих ланок цивільного захисту. А відтак розроблено та затверджено головою облдержадмінстрації план-графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань із питань цивільного захисту на 312 об’єктах області. Крім цього, щотижня інспекторським складом управління проводяться виїзні навчання серед населення.

"Всього на сьогодні проінспектовано п’ять тисяч громадян, – запевнив Володимир Грушовінчук. – А на території області вже створено та діє консультаційний центр управління ДСНС для надання кваліфікованої інформаційної допомоги. Спільно з управлінням освіти та науки організовано проведення додаткових занять для учнів та викладачів щодо правил поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, правил дій на випадок артилерійського обстрілу або бомбардування. Крім того, на сьогодні 142 особи керівного складу установ, підприємств та організацій пройшли навчання з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності".

Начальник управління ДСНС України в області зауважив, що серед населення виготовлено та розповсюджено 5,5 тисяч пам’яток.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив: управління ДСНС в області виконує надзвичайно важливу роботу, яку потрібно й надалі продовжувати. Особливу увагу слід приділити практичному навчанню населення, адже більшість не знає, як себе вести та куди сховатися під час оголошення воєнного стану. А також порекомендував залучити до роботи представників обласного військового комісаріату, аби вони допомогли у вирішенні проблемних питань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай спершу себе навчать,перш ніж людей вчити.
Відповісти