На паливо запровадили новий акцизний податок

На паливо запровадили новий акцизний податок
Реалізація паливно-мастильних матеріалів в роздріб оподатковується за ставкою 5 відсотків.

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів, зокрема нафтопродуктів, насамперед бензину та дизельного пального, біодизелю, скрапленого газу та моторного палива сплачується до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Отож, платники акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не пізніше 20 лютого 2015 року повинні подати декларацію до органу ДФС, на території обслуговування якого знаходиться пункт продажу підакцизних товарів.

Базою оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів – це вартість (з ПДВ) реалізованих через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів, а дата виникнення податкових зобов’язань – це дата здійснення розрахункової операції.

Подання декларації з акцизного податку – підстава для автоматичної реєстрації платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

В ГУ ДФС Волині наголошують: форма декларації акцизного податку, а також порядок її заповнення і подання затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015р. No14.

Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила ЗУ No71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким запроваджується новий місцевий податок – акцизний податок з реалізації підакцизних товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.