Податківці пояснили, що вважати «повідомленням» про прийняття на роботу працівника

Податківці пояснили, що вважати «повідомленням» про прийняття на роботу працівника
Подання таблиці 5 додатку 4 звіту з єдиного страхового внеску вважається повідомленням про прийняття на роботу найманого працівника.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Окрім того, працедавець зобов’язаний повідомити про прийняття на роботу працівника в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, - звертають увагу страхувальників в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

Оскільки такий порядок наразі відсутній, то заповнення таблиці 5 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454, до прийняття відповідного порядку, вважається «повідомленням» про прийняття на роботу працівника.

Таблиця 5 додатку 4 звіту з ЄСВ подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до територіальних органів фіскальної служби за основним місцем обліку платника з зазначенням трудових відносин з прийнятими працівниками. При цьому, окремо при кожному прийнятті працівника на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку не подається.

Разом з тим повідомляємо, що Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів за січень 2015 року подається відповідно до Порядку.

Строки подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску – не пізніше 20 лютого.

Додаток: Лист ДФС України від 29.01.15 № 2627/7/99-99-03-01-17 "Про організацію роботи "

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Куди звертатися для того, щоб покарали роботодавця, який не бажає офіційно офрмляти працівників?
Відповісти
Останні новини
Податківці пояснили, що вважати «повідомленням» про прийняття на роботу працівника
10 лютий, 2015, 10:52