На Волині перевіряють захисні споруди

На Волині перевіряють захисні споруди
У Ковелі та Ковельському районі розпочали проведення перевірок готовності захисних споруд до використання за їх призначенням.

Такі дії працівники Ковельського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області проводять з метою підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації в мирний час і особливий період, запобігання їх виникненню, - повідомляє ПроКовель.

Також працівники відділу спільно з представниками житлово-комунальних підприємств, житлових кооперативів Ковеля провели обстеження підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків щодо їх придатності для використання як укриття населення при виникненні можливих надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Всього обстежено 188 житлових будинків, з них – 170, що обслуговуються РЖКП-1 та РЖКП-2, а також 18 житлових кооперативів.

Під час проведення перевірок особлива увага приділялась загальному стану підвальних приміщень, наявності в них евакуаційних виходів та засобів життєзабезпечення, таких як електропостачання, теплопостачання та водопостачання.

Встановили, що стан підвальних приміщень в цілому задовільний, хоча є ряд недоліків, а саме: підвальні приміщення підтоплюються ґрунтовими водами, проходи захаращені побутовим сміттям, заблоковані віконні пройоми.

Зараз комунальними підприємствами проводяться роботи з приведення підвальних приміщень в належний стан, на будинках встановлюються вказівники з інформацією про місце укриття населення в разі можливого виникнення надзвичайної ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.