Наприкінці лютого лучани зможуть купувати ліки дешевше

Наприкінці лютого лучани зможуть купувати ліки дешевше
Лучани зможуть отримати адресну допомогу на придбання медикаментів.

На сьогодні майже 70% лікарських засобів є недоступними для згаданої категорії хворих, що викликає невдоволення та спричиняє соціальну напругу, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

У зв’язку із невідповідністю декларованої ціни до відпускної, яка передбачається постановами Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 року № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення» та від 02.07.2014 року № 240 «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів» заклади не мають можливості проводити відшкодування безоплатних медичних препаратів пільговим категоріям хворих.

Враховуючи численні звернення хворих, які відносяться до пільгових категорій громадян, прийнято рішення про передачу коштів кошторисних призначень загального фонду комунальних закладів охорони здоров’я міста департаменту соціальної політики Луцької міської ради для надання адресної грошової допомоги хворим пільгових категорій громадян на лютий – березень поточного року в сумі 219,8 тис. грн: КЗ “ЦПМСД” – 15,1 тис. грн; КЗ “ЦПМСД №1” – 5,2 тис. грн; КЗ “ЦПМСД №2” – 91,2 тис. грн; КЗ “ЦПМСД №3” – 10,4 тис. грн; КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка ” – 97,8 тис. грн.

Уже наприкінці лютого департамент соцполітики міської ради надасть адресну допомогу лучанам для придбання ліків, що дозволить вирішити проблему закупівлі медикаментів на перший квартал 2015 року. Крім того, міська влада сподівається, що за цей час Кабінет Міністрів України прийме певні заходи та вирішить це питання.

До слова, нещодавно міський голова Микола Романюк звернувся листом до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням особисто втрутитися у ситуацію, яка склалася навколо закупівлі лікарських засобів за бюджетні кошти. Міський голова сподівається на позитивне вирішення питання, яке стосується здоров'я лучан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Наприкінці лютого лучани зможуть купувати ліки дешевше
10 лютий, 2015, 11:39