Хто з волинських депутатів підписався за відставку Яреми: список

Хто з волинських депутатів підписався за відставку Яреми: список
Генеральний прокурор України Віталій Ярема подав заяву про відставку, не чекаючи завершення збору підписів у Верховній Раді щодо звільнення його з посади.

Список тих, хто не підписався за відставку генпрокурора розмістив голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, - повідомляє інформаційно-аналітичний портал "Четверда влада".

В документі - 270 прізвищ народних депутатів. Серед них і четверо волинян: «народнофронтівець» Юрій Савчук та члени депутатської групи «Воля народу» Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк. Підписалися за відставку лише «народнофронтівці» Ігор Гузь та Ігор Лапін.

Нині на розгляд Верховної Ради уже внесений проект постанови про надання згоди на звільнення Президентом України з посади генерального прокурора України Віталія Яреми.

«Тема закрита. Шкода, що цей генпрокурор увійшов в історію саме так. Мав всі шанси стати легендою. З важливих підсумків, особисто для мене: 1) створили прецедент звільнння генпрокурора в супереч волі президента; 2) список депутатів, які не підписали постанову про недовіру Яремі», - написав у соцмережі «Facebook» голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

«Вітаю суспільство зі звільненням Генерального прокурора, який провалив свою роботу. Так має бути з кожним топ-посадовцем. А з часом - з посадовцем. Готую закон про підбір нового генпрокурора через відкритий конкурс. Друзі, те, що сталося, ще раз доводить - зараз в Україні всі найвищі посадовці зроблять все, що їм скажуть громадяни. Громадянам просто треба побільше в себе вірити», - написав на своїй сторінці у «Facebook» народний депутат та ініціатор збору підписів за відставку генпрокурора Єгор Соболєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єремеєв біжи в росію.... Бо охорона не допоможе.
Відповісти
А чому тільки Єремеєв? Всі. Гузя включно
Відповісти