Безвізовий режим стосуватиметься не всіх українців

Безвізовий режим стосуватиметься не всіх українців
Попри очікуване рішення ЄС про безвізовий режим для громадян України, на практиці посольствам та консульствам шенгенських країн певний час доведеться видавати візи українцям.

З такою заявою виступив на прес-конференції в Києві посол Польщі в Україні Генрик Літвін, - пише Українська правда.

"Побутує така думка у суспільстві, що рішення про безвізовий режим означає повну лібералізацію руху. На жаль, це не так", - зазначив він.

Посол нагадав, що безвізовий режим поширюватиметься лише на власників біометричних паспортів, а також лише на короткострокові поїздки і не поширюватиметься на тих, хто прямує до ЄС з метою працевлаштування, навчання чи для постійного проживання.

"Тому ми не будемо – принаймні, відразу – ліквідовувати наші візові відділи, і навіть при безвізовому режимі будемо працювати деякий час", - повідомив посол.

"Національні візи будуть видаватися як і раніше. Громадяни України, у яких не буде біометричного паспорта, також будуть вимушені звертатися до консульств за візами", - зазначив Генрік Літвін.

За минулий рік Польща видала заявникам з України 833 тисячі віз, 277 тисяч з яких – національні візи (з дозволом на тривале перебування у Польщі).

За підсумками 2014 року Польща, попри конфлікт на Сході, зберегла минулорічну частку відмов (1,8% серед шенгенських віз). Найменший шанс отримати відмову - у заявників, що подаються в Києві.

Наразі в Україні працює 6 консульських установ Польщі – в Києві, Львові, Луцьку, Вінниці, Одесі та в Харкові. Ще два генконсульства – в Севастополі та в Донецьку – Варшаві довелося закрити через анексію Криму та вторгнення РФ до України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безвізовий режим стосуватиметься не всіх українців
10 лютий, 2015, 16:35