Суд залишив Савченко за ґратами до травня

Суд залишив Савченко за ґратами до травня
Суддя Басманного районного суду Артур Карпов продовжив до 13 травня арешт української льотчиці Надії Савченко, яку Росія незаконно утримує.

Арешт був продовжений попри імунітет Савченко як члена делегації ПАРЄ. Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов, - інформує ТСН.

Під час засідання представники захисту заявили про відвід судді Артуру Карпову. Таке рішення аргументувалося тим, що колега Савченко Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) критикував російські суди за справу Сергія Магнітського.

Представники обвинувачення не підтримали клопотання, оголосивши, що для цього не надано необхідних доказів. Суддя Карпов свій відвід також не задовольнив.

Самій Савченко суддя зробив зауваження після того, як на питання про стан здоров'я вона відповіла "не дочекаєтеся". На запитання про роботу вона відповіла "сиджу в російській в'язниці", а місце проживання охарактеризувала як клітку.

Нагадаємо, у Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Всі звинувачення Савченко відкидає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пусть сидит, пока сидят герои Одессы!
Відповісти
Ненька на роги не стане....
Відповісти
Останні новини
Суд залишив Савченко за ґратами до травня
10 лютий, 2015, 16:42