Лучани стали частіше травмуватись внаслідок аварій

Лучани стали частіше травмуватись внаслідок  аварій
У Луцьку почастішали випадки отримання побутових, вуличних травм і травм, отриманих внаслідок ДТП.

Про це стало відомо сьогодні, 10 лютого, під час наради з головними лікарями медичних закладів міста, - пише "Слово Волині".

Заступник головного лікаря по медичній частині Луцької міської клінічної лікарні Володимир Шандибило розповів, що протягом 2014 року до травматологічних кабінетів Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №1 звернулось 9,8 тисяч пацієнтів з травмами, до центру ПМСД №2 – 12,8 тисяч, центру ПМСД №3 – 4,5 тисячі.

Травмпункт міської лікарні за цей час встиг прийняти 12,5 тисяч пацієнтів.

За словами лікаря, кількість звернень до травмпункту з часом збільшується, адже до медзакладу звертаються не лише лучани, а й сільські жителі.

Також медик відзначив, що у Луцьку за останні 3 роки почастішали випадки отримання побутових та вуличних травм, а також травм, отриманих внаслідок ДТП. Зросла й кількість спортивних травм.

Натомість, виробничий травматизм залишається на тому ж рівні, що і декілька років тому.

Володимир Шандибило підкреслив, що все частіше до травмпункту звертаються лучани напідпитку, з чого стає зрозуміло, що ушкодження були отримані в нетверезому стані.

Заступник головного лікаря міської лікарні розповів, що у медзакладі активно впроваджуються новітні технології в частині лікування хворих з травмами, через що термін перебування на лікарняному ліжку постійно скорочується.

За словами медика, попри стереотип, кількість травм не зменшується в літній період, в цей час лишень змінюється характер ушкоджень. Так, якщо зимою лучани страждають від ожеледиці, то влітку вони отримують травми, катаючись на велосипедах чи займаючись іншими активними видами спорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани стали частіше травмуватись внаслідок аварій
10 лютий, 2015, 19:14