Польські митники зафіксували зменшення цигаркової контрабанди

Польські митники зафіксували зменшення цигаркової контрабанди
Польські митники зафіксували суттєве зниження кількості випадків переміщення цигаркової контрабанди.

Останні дії, вжиті працівниками Державної фіскальної служби і активна участь в процесах, пов’язаних з ліквідацією контрабанди тютюнових виробів з території України на територію Республіки Польща, призвели до значного зниження кількості випадків виявлення контрабандних цигарок, - йдеться у листі - подяці Директора митниці в м. Бяла Подляска інспектора Ремігіуша Возняка, адресованій Волинській митниці ДФС, - повідомляє прес-служба відомства.

Як запевняє директор митниці в м.Бяла Подляска інспектор Ремігіуш Возняк, раніше працівники Митної служби Польща під час митних оглядів в більшості випадках виявляли цигарки без акцизних марок України або з іноземною акцизною маркою.

Однак, останнім часом, ситуація змінилася, що за словами керівника митниці в м.Бяла Подляска свідчить про те, «що вилучення контрабандних сигарет, навіть в напрямку виїзду з України, працівниками Державної фіскальної служби України дає великий плюс, оскільки незаконне переміщення цих тютюнових виробів, призводило до збитків державного бюджету України».

Відтак, директор митниці в м. Бяла Подляска Ремігіуш Возняк письмово дякує Волинській митниці ДФС за роботу в напрямку боротьби з контрабандою тютюнових виробів в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ».

«Висловлюю щиру вдячність начальнику Волинської митниці ДФС за щоденну роботу в напрямку боротьби з контрабандою тютюнових виробів, яка перешкоджає злочинним групам переміщувати нелегально цигарки через митний кордон. Зазначу, що в економічних інтересах Республіки Польща та України лежить спільна боротьба з цим явищем», - йдеться в листі-подяці.

Нагадаємо, що нещодавно, під час двосторонньої робочої зустрічі, волинські митники спільно з польськими колегами обговорили низку заходів щодо покращення контролю за перевезенням тютюнових виробів через українсько-польський кордон. У перелік осіб, яким заборонено в’їзд до Польщі, потрапили більше ста «цигаркових» контрабандистів.

Окрім того, польські митники мають намір ініціювати позбавлення «цигаркових контрабандистів» ще й права переміщатися країнами Європи за «шенгенськими» візами, що із введенням біометричних паспортів вкрай ускладнить їх подорожі європейським простором.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...оскільки незаконне переміщення цих тютюнових виробів, призводило до збитків державного бюджету України" - звідки збитки, якщо за цигарки Україна вже отримала акцизний збір, ПДВ і інші накрутки? Чи може ще країні сплачувати %% з різниці у ціні вивезених цигарок?
Відповісти
1. Українське законодавство не забороняє вивіз тютнових виробів. (Закбороняє польське законодавство ВВІЗ).
2. Добре. Я куплю сигарети з укр акцизними марками і повезу їх через кордон уже не як контрабанду.
Відповісти
де мої коменти Пане Пащенко ????
Відповісти
цензура
Відповісти
Останні новини
Польські митники зафіксували зменшення цигаркової контрабанди
11 лютий, 2015, 09:13