На Волині підлеглий звинуватив гендиректора медзакладу у побитті та «свавіллі»

На Волині підлеглий звинуватив гендиректора медзакладу у побитті та «свавіллі»
Завудувач хірургічним відділенням територіального медичного об'єднання Любомльського і Шацького районів Олександр Дець звинувавтив свого керівника – гендиректора цього медзакладу і депутата Волинської облради Володимира Дибеля у побитті 28 січня 2015 року.

Про це він повідомив під час прес-конференції у офісі обласного осередку партії «Народний фронт» у середу, 11 лютого.

Помічник народного депутата Ігоря Гузя Сергій Годлевський відзначив, що прес-конференції проводять саме в офісі «фронтовиків», бо Олександр Дець під час парламентських виборів 2014 року був довіреною особою Гузя.

Дець розповів, що 28 січня 2015 року він дізнався про усунення від складання графіків чергування лікарів у своєму відділенні. Щоб дізнатися причину, він зайшов у кабінет головного лікаря і запитав про це. Відповіді Дибель, мовляв не дав, лише сказав: «Можеш скаржитися».

Після цього між чоловіками сталася словесна перепалка, в результаті якої Дибель нібито вдарив Деця кулаком в обличчя.

Як зізнався Олександр Дець, він не одразу викликав міліцію, а зробив це лише на наступний день. Саме тоді експерти і зняли побої. За словами імовірного постраждалого, досі від міліції та управління охорони здоров’я ОДА (він написав туди листа) ніякої реакції не було, тому вирішив озвучити проблему в пресі.

Олександр Дець визнає, що конлікт із Дибелем у нього був весь час, коли той працював у Любомльській лікарні, а згодом територіальному медичному об’єднанні, адже Дець – голова профспілки медичних працівників Любомльского району, натомість Дибель нібито постійно застосовував «цькування» до «неугодних» працівників мезаклалду.

Так, «цькували» нібито дружину Деця за те, що публічно висловила незгоду із «руйнуванням» педіатричної служби у районі. Він пояснив, що із 9 педіатрів, які мали дільниці, нині нібито залишилося лише 2 працівники із такими функціями, які нібито не справляються із такою кількістю людей.

Також він нагадав про інцидент із незаконно звільненим лікарем Олександром Згоранцем. Як повідомляє «Волинь-нова», 15 листопада 2013 року до лікарні територіально–медичного об’єднання (ТМО) з місця ДТП доставили постраждалого Сергія.

Черговий лікар Олександр Бондаренко негайно викликав чергового відділення анестезіології Олександра Згоранця для визначення стану здоров’я потерпілого. Оскільки видимих пошкоджень тіла та одягу не встановили, а з рота йшов різкий запах алкоголю, вирішили надавати допомогу амбулаторно.

До такого кроку спонукало й усне розпорядження генерального ТМО Володимира Дибеля — осіб із ознаками алкогольного отруєння не госпіталізовувати в реанімацію. Але через дві години, у зв’язку з погіршенням стану пацієнта, його таки поклали у відділення анестезіології. Проте через тиждень молодий чоловік помер. Як засвідчив судово–медичний розтин тіла, отримані внаслідок ДТП травми були не сумісні з життям.

29 листопада комісія, утворена з фахівців ТМО, дійшла висновку, що потерпілому невчасно надали медичну допомогу. На підставі цього висновку гендиректор ТМО Володимир Дибель видав наказ про звільнення з посади Олександра Згоранця.

Для з’ясування всіх обставин інциденту управління охорони здоров’я облдержадміністрації до Любомля відрядило свою комісію. Після її перевірки наказом Олександра Згоранця поновили на попередній посаді у січні 2014 року.

На думку Деця, це приклад «свавілля» Володимира Дибеля.

У підсумку він заявив, що поки ходить на роботу та виконує свої обов’язки, однак у подальшому не планує працювати в одній установі із Володимиром Дибелем. Він хоче, щоб гендиректор поніс покарання за такий «неєвропейський» підхід до керівництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гоніть того регінала, щоб іншим було доходчиво ясно: з мафією розправимося рано чи пізно.
Відповісти
Брєд Дибаль мужик. Він сам пробивав цю лікарню хоч і регіонал. А так би нічого не мали. А хірург касу бере сам давав.
Відповісти
Останні новини
На Волині підлеглий звинуватив гендиректора медзакладу у побитті та «свавіллі»
11 лютий, 2015, 19:35