На Волині проведуть капітальний ремонт газотранспортної системи

На Волині проведуть капітальний ремонт газотранспортної системи
Інвестиційна програма ПАТ «Волиньгаз» передбачає 28,1 мільйона гривень на реконструкцію та капітальний ремонт газотранспортної системи області, виконання заходів спрямованих на зниження втрат газу.

У 2015 році заплановано провести заміну 3,53 км та капітальний ремонт 1,02 км розподільних газопроводів, пофарбувати 6 газопроводів-переходів через водні перешкоди загальною протяжністю 0,520 км, - повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Для дотримання безперебійного та безаварійного газопостачання, інвестпрограма передбачає реконструкцію 88 газорозподільних пунктів. Зокрема, йдеться про оснащення 19 об’єктів сучасними системами контролю за роботою газового обладнання, ремонт 55 станцій станцій катодного захисту.

Також будуть проведені капремонти 12 будівель газорегуляторних пунктів та заміну огорожі 12 споруд на газопроводах. Заплановано здійснити заміну морально-застарілого обладнання, а саме засувок на розподільних газопроводах в кількості 24 одиниці.

«Ми постійно працюємо над підвищенням якості виконання робіт під час обслуговування газових мереж. Тому ми продовжуємо купувати сучасні прилади і обладнання - газоаналізатори, трасошукачі, зварювальне та допоміжне оснащення. Втілення даних заходів сприятиме підвищенню надійності та безпеки експлуатації системи газопостачання Волинської області, підтриманню її в належному технічному стані», - розповів перший застпуник голови правління, головний інженер Сергій Галянт.

Інвестиційною програмою також передбачені кошти на безкоштовне встановлення приладів обліку газу для населення, яке використовує природний газ, на суму 6,64 млн. грн. При освоєнні даних коштів буде встановлено близько 5 тисяч газових лічильників.

Інвестиційні програми ПАТ «Волиньгаз» схвалені Постановами НКРЕКП від 25.12.2014 року № 964 та № 1001. Основними джерелами фінансування програм є амортизаційні відрахування та прибуток підприємства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині проведуть капітальний ремонт газотранспортної системи
12 лютий, 2015, 11:34