У Луцьку з'явився томограф за 300 тисяч євро. ФОТО

У Луцьку з'явився томограф за 300 тисяч євро. ФОТО
У Луцьку показали новенький томограф Siemens SOMATOM Emotions, який діагностує захворювання головного мозку, органів грудної клітки, черевної порожнини, малого тазу та відділів хребта.

Відкриття кабінету комп’ютерної томографії відбулося у Волинському обласному дитячому медичному об’єднанні , що на Відродження, 30, 12 лютого.

Ціна одного томографу – 300 тисяч євро. Додаткові елементи до кабінету вартують 50 тисяч євро. Закупити медичне обладнання вдалося завдяки співпраці облдержадміністрації та інвесторів проекту, що займаються медустаткуванням в європейських країнах та відкривають філії в Україні.

Як розповів представник інвесторів Роман Каліщук, ціна обстеження напряму залежить від того, скільки розхідних матеріалів буде використано.

«На маленьку дитинку треба витратити, наприклад, 20 мл контрастної речовини. Це затрата п’яти хвилин часу і півгодини опису. Звернувся пацієнт з важкою патологією, і на нього витратили 200 мл цієї речовини, яка коштує більше 500 гривень за 100 мл.

Вартість обстеження в кабінеті комп’ютерної томографії становить від 450 до 1950 гривень. Сюди входить повний пакет послуг: обстеження, запис інформації на диск, заключення лікаря-спеціаліста, роздруківка плівки. Інформаційний пакет передається пацієнту та скеровується до первинного спеціаліста.

«Треба розуміти правильну модель, як пацієнт повинен проходити обстеження. 450 гривень на даний момент – це не такі великі кошти у порівнянні з сумою інвестицій, яка була складена, та сумою затрат, які будуть здійснюватися, щоб надати послуги пацієнту. Я розумію, що це не малі гроші для пересічного українця, але дешевше воно не може бути», - зазначив Каліщук.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів, що за 8 місяців у Волинській області з’явилося чотири томографи.

«8 місяців тому я прийшов на своє посаду. Уже в серпні відбулася презентація першого томографа. Всі говорили, що це показуха, але за цей період часу в різних точках регіону поставлено чотири томографи. Це говорить про те, що ми серйозно розширили географію прийому наших пацієнтів. Ми сьогодні, маючи 1-2 томографи, змушені весь час пацієнтів направляти в одну лікарню. Якщо говорити про дітей, то це було практично не можливо», - наголосив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хороша новина, тільки що роблять ті всі дядьки? Вони ж не свої власні гроші дали, а наші з вами. З наших відібраних заробітних плат. Тому фото дядьків товстих можете забрати або поставте фото 900 тис. волинян, то вони той томограф інвестували + при кожному обстеженні ще будуть платити ледь не місячну зарплату, щоб дитинку перевірити. Ще й гроші будуть заробляти на тому апараті
Відповісти
це гарна новина. такі апарати дуже потрібні. адже хворобу розпізнати і почати лікувати на ранніх термінах дуже важливо, а для діток тим більше
Відповісти
Автору: КТ і МРТ - різні методи обстежень. Виправте в назві!
Відповісти
"...450 гривень на даний момент – це не такі великі кошти у порівнянні з сумою інвестицій, яка була складена, та сумою затрат, які будуть здійснюватися, щоб надати послуги пацієнту. Я розумію, що це не малі гроші для пересічного українця, але дешевше воно не може бути», - зазначив Каліщук." Ну так - для пенсіонераце пів пенсії. А для Гунчика - вартість кави.
Відповісти
Справа добра та життєво необхідна для бідної обласної дитячої лікарні. Респект Ващиліну як менеджеру! Але... не МРТ а спіральна КТ приватної фірми Гемомедика, яка поставила це обладнання на ДЕРЖАВНІЙ МЕДИЧНІЙ БАЗІ як і в Закарпатті, та яка буде просто тупо заробляти гроші на Волинських дітях як і на своїх аналізах по своїй стандартній чорній схемі, даючи за скерування "відкати"..., та пану Ващенюку (який і тут встиг пропіаритись, не зробивши особисто для нашої місцевої медицини з 2006 року нічого кардинально доброго), який "не за так" кришує мажорного пана Каліщука з його Гемомедикою на місцевому рівні! Чого ж Ви пане Ващенюк за стільки років своєї каденції не знайшли можливості поставити в обласній дитячій лікарні цей апарат за державні кошти, щоб обстеження були не для всіх платними? Проте крутий будинок пан Ващенюк під Луцьком встиг побудувати за з/п начальника управління ):
Відповісти
КТ до Гемомедики не відноситься))))читайте уважно
Відповісти
Шановна Ромашка! Словацька фірма Гемомедика, яку представляє Ваш улюблений лікар-лаборант Каліщук (який колись починав зі мною працювати скромним лікарем в онкодиспансері...) є дилером компанії Сіменс в Україні. А Каліщуку передайте, що до нього скоро прийде податкова та в першу чергу запитає за чеки, які він не видає за аналізи... А далі буде (:
Відповісти
Якщо КТ до Гемомедіки не відноситься, то чому на бланку направлення на КТ (в дит.лікарню) великими буквами логотип "Гемомедіка"?
Відповісти
Якщо для пана Каліщука ( я з ним особисто не знайома)
450 грн. це невеликі гроші, то для мами і тата (якщо він в цьому випадку є) ці гроші надто великі, бо вони вже лікує дитину і лікування не з дешевих, але для пана Каліщука це взагалі мізер. Пане Каліщук, любий наш інвесторе, понизьте вартість послуг!!!!!!! Будь ласка!!!!!
Відповісти
як можна записатись на обстeжeння....напишіть номeр чи лікарню дe цe мрт є.....дякую.
Відповісти
067-3347566
Відповісти
Підскажіть будь-ласка як записатися на прийом,і чи велика черга
Відповісти