У Луцьку поставлять на облік всі «мажорні» авто

У Луцьку поставлять на облік всі «мажорні» авто
У Луцькій ОДПІ повідомляють про те, що юридичні особи - власники легкових автомобілів, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 сантиметрів кубічних, самостійно обчислюють суму транспортного податку станом на 1 січня звітного року.

До 20 лютого 2015 року вони повинні подати до органів ДФС декларацію з розбивкою річної суми транспортного податку рівними частками поквартально, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Декларація подається до податкової інспекції за місцем реєстрації транспортного засобу, а до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, податок сплачується рівними частками кожного кварталу.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування, а базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

Щодо легкових авто-об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, то декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об'єкт.

За об'єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу ( підпункт 267.6.6. пункту 267.6., статті 267 Податкового кодексу України).

Довідково
:

Транспортний податок запроваджено Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 1 січня 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДЕБІЛІЗМ
Відповісти