«Мрію повернути університет красиво», - ректор ЛГУ про будівництво

«Мрію повернути університет красиво», - ректор ЛГУ про будівництво
Ректор Луцького гуманітарного університету Андрій Журавльов розповів про деталі будівництва нового університету поблизу центру міста.

За його словами, площа земельної ділянки, яка була виділена під будівництво навчального закладу, становить 37 соток. Вона вже довгий час знаходиться у власності вишу, але її не викоритсовували за призначенням, переконує Журавльов.

«Довгий час ми шукали інвесторів, які вкладуть гроші у будівництво. Думали, як краще розробити проект, аби він був досконалим і якісним. І все ж ми знайшли вітчизняного інвестора, який готовий вкласти гроші у будівництво і розвиток вишу. Але назвати цю людину я не можу», - зазначив ректор ЛГУ.

Також Андрій Журавльов пояснив, чому не став відроджувати університет у старому приміщенні по вулиці Лазо, 5. Він розповів, що був вимушений змінити місце розташування вузу через те, що старе приміщення стало незручним, зі сторони логістики.

«Луцький гуманітарний університет є і зараз він існує як юридична особа. Його ніколи ніхто не закривав. Ми просто тимчасово припинили свою діяльність. Злочинний уряд Януковича в особі Табачника сфальсифікував наше закриття з однією метою: аби ми за право нашої подальшої роботи платили великі гроші. Розуміючи, що ми не набираємо достатню кількість студентів, щоб робота університету була рентабельна, я прийняв рішення про призупинення нашої діяльності», - зазначив ректор.

Очільник ЛГУ каже, що має мрію не просто повернути свій навчальний заклад на освітній ринок, а "повернути його красиво". Журавльов каже, що при будівництві вишу та гуртожитків будуть враховані європейські стандарти. І запевняє, що гуртожитки у його університеті будуть набагато комфортнішими, аніж ті, які є у луцьких вузах нині.

«Коли ЛГУ розташовувався за старою адресою, ми не мали змоги будувати гуртожиток. Тому ми не могли часто запрошувати викладачів з інших міст України, а також з-за кордону. Люди були вимушені на час навчання знімати кімнати у різних частинах міста. Це створювало і нам і їм певний дискомфорт», - мовив ректор.

Утім Андрій Журавльов не розповів, яка загальна вартість будівництва університету, кажучи, що гроші інвестора він не рахує. Ректор надіється, що інвестор дослухатиметься до його побажань та прагнень і в ході будівництва не виникатиме ніяких затримок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому потрібний примарний вуз?
Відповісти
Хто в це повірить? Некрасиво, вертаємося до темних сімейних схем
Відповісти
Журавльов знову "бурсу" на кшталт ЛГУ планує відкрити, бабки треба якось заробляти ... Гроші не пахнуть...
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/10974-zakryvaiemosia-sami-nihto-u-nas-licenzii-ne-zabyrav-rektor-lgu
Відповісти
Поки вийшло красиво з крадіжкою землі, яка належить Міністерству оборони.
Відповісти
Чергова схема корупції , хто припинить цей деребан землі, землю громаді! Завтра інвестор скаже віддавайте кощти або віддайте будівництво і пропала земля і на завжди лопне "Бурса"
Відповісти
появиться новий торговий або офісний центр... а не студентські гуртожитки...
Відповісти
У Луцьку це вже тенденція - спочатку просрати навчальний заклад, а потім гуртожитки будувати: один на 40-ому теж гуртожиток збирається будувати для студентів (а їх там якщо чоловік 30 вчиться то добре), а інший в центрі......
Відповісти