Жителям Малоомелянівського масиву в Луцьку обіцяють каналізацію до кінця року. ФОТО

Жителям Малоомелянівського масиву в Луцьку обіцяють каналізацію до кінця року. ФОТО
На території Малоомелянівського масиву в Луцьку планують наприкінці лютого 2015 року почати прокладати каналізаційні мережі. Термін виконання першої черги каналізації – 11 місяців.

Про це йшлося під час зустрічі представників міської влади із мешканцями на території масиву в суботу, 14 лютого.

Нагадаємо, управління капітального будівництва Луцької міськради 5 серпня 2014 року за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Шинака-Україна» на будівництво мереж водовідведення на Малоомелянівському масиві. Вартість угоди складає 7,91 мільйона гривень.

В угоді передбачені підготовчі будівельні роботи, монтаж ліній електропередач і обладнання дизельної електростанції, будівництво каналізаційно-насосної станції, влаштування самопливно-господарської каналізації на вулиці Колгоспній, провулку Колгоспному, вулиці Лисенка, вулиці Тарасова, будівництво напірної господарсько-побутової каналізації на вулицях Малоомелянівській, Сєченова, Лисенка, Рєпіна, Колгоспній, благоустрій і озеленення території.

Загальна довжина мереж, які планують прокласти, - 6 кілометрів.

Однак, як зауважив начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан, за кошти, які залучить міська рада, будуть прокладати лише магістральні мережі, а прокладати труби до кожного будинку мешканці будуть за свої гроші.

Міський голова Микола Романюк уточнив, що наразі у міському бюджеті заклали лише 2,5 мільйона гривень на виконання першої черги, натомість решту грошей наразі шукають.

Також під час зустрічі посадовці та проектанти узгодили порядок виконання робіт, адже для цього доведеться «розривати вулиці», тому мешканцям буде складно добратися до своїх будинків.

Заради зручності для мешканців будинків вирішили почати роботи з боку вулиці Володимирської, натомість людей закликали вже починати прокладати комунікації від своїх будинків домісця, де пролягатиме магістральна мережа, аби пришвидшити процес.

Проте не обійшлося і без критики. Мешканці будинків нагадали Романюку, що він обіцяв вирішити проблему освітлення деяких вулиць масиву, однак цього досі не зробили.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жителям Малоомелянівського масиву в Луцьку обіцяють каналізацію до кінця року. ФОТО
14 лютий, 2015, 12:35