«Кохати щодня, а не раз на рік», - відомі лучани про День святого Валентина. ФОТО

«Кохати щодня, а не раз на рік», - відомі лучани про День святого Валентина. ФОТО
День Святого Валентина або День Закоханих у нас традиційно асоціюється з появою листівок, ведмедиків, купідонів, червоних сердець, повітряних кульок та безлічі тематичних сюрпризів.

Однак цьогоріч святкування 14 лютого в Україні скоригувала війна на Сході.

Як би там не було, традиції, які ще не зовсім міцно вкорінилися в українську культуру, у 2015 році видозмінилися. Так, до асортименту додалося чимало подарункової продукції синьо-жовтих кольорів або з патріотичним змістом. Щодо дислокації проведення, то тут усе як завжди – ресторани, кав’ярні, клуби та готелі.

І, от, день кохання в Луцьку… ВолиньPost запропонував відомим лучанам пригадати найдивовижніший або найкумедніший момент дня закоханих або розповісти, як святкують (і чи святкують взагалі) Валентинів день.

Шоумен і ведучий «Ранку Нової Волині» Михайло Кузьмич: «привіт! та ніяк, в принципі, особливо не святкую, бо вже років п'ять поспіль у цей день працюю ведучим)) цього року - у м.Володимир-Волинський. от і все».

Радіовумен на СідFM та ведуча фестивалів Вікторія Жуковська: «Ой, не святкую і не визнаю. Свято продавців китайських сердечок і решти непотребу, який коштує напередодні 14 лютого вдвічі дорожче. Кохати щодня, а не раз на рік. Нав'язують чуже свято. Аж подекуди до алергії реагую на ті полиці з рожевим крамом. Людям треба гарна казка чи легенда, яку б усі наслідували сліпо. Натомість, можна мати зі своєю коханою людиною якісь приємні традиції, які будуть тішити у стократ більше, бо вони ваші! Отак!)) І якщо що, кохана людина у мене є)))) Ооо, а всі вже закупились рамочками, подушками і ведмедями з пластмасовими очима?)))))».

Лідер гурту «Фіолет» Сергій «Колос» Мартинюк: «До днів Валентина, 8 березня і інших хелловінів ставлюся досить спокійно. Не тільки тому, що свята ці далекі від наших традицій, які будучи не менш цікавими і концептуальними, вперто не можуть прорости в моду. А і тому, що не відчуваю жодних сентиментів з приводу вибіркових днів любові, жіноцтва і так далі. Не хочу бути снобом, але пахне це бутафорією.) Між тим, пригадую роки середньої школи... 14 лютого, скринька в коридорі, я кинув декілька анонімних зізнань в симпатіях і був щиро подивований коли (а це виявилося значно пізніше) одна із моїх фавориток і сама надіслала мені «валентинку». Кумедне)».

Громадська активістка та телеведуча Галина Падалко написала, що в останній період часу «відмінила» для себе ряд свят, та й взагалі не розділяє дні на свята й будні.

«У цьому питанні я скептик. Наприклад, я не святкую день народження, бо вважаю за належне просто подякувати батькам за цей день. Я не святкую Новий рік, бо, зазвичай, працюю у цю святкову ніч. (Я вважаю це хорошою прикметою зустрічати новий рік на роботі, бо тоді й наступний буде повен приємних робочих клопотів). Цей ряд свят я можу продовжити. Моє життя дуже насичене, і кожен свій день я можу з легкість перетворити на святковий, це ще, мабуть, передбачає специфіка моєї роботи,останнім часом я ледь не щодень ходжу «на каву» з цікавими, відомими і впливовими людьми, зустріч з кожним з них для мене є маленьким святом. Вони мене надихають. Я люблю людей, люблю спілкування з ними», - каже активістка.

Галина Падалко підкреслила, що люди, які по-щирому кохають одне одного, не повинні чекати цілий рік для того, щоб отримати сюрприз від своєї другої половинки.

«Любиш – будь готовий радувати свою кохану людину щодня. Любиш себе – не скупись на хороші подарунки для себе коханої. Я так вважаю… А якщо говорити про мій день Валентина, то тут все банально. Маю 2 важливі зустрічі по роботі, і ще з колегами маємо суперважливу нараду по нашому проекту, новому політичному ток-шоу «Протилежний погляд», є ряд моментів, які варто негайно обумовити. Але в разі чого, мій вечір сьогодні вільний», - зазначила вона.

Соліст гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук: «Привіт! Ой, а я нічого надзвичайного пов'язаного із цим дне не пригадаю.. Все якось майже класично… Як святкуватиму? Сходимо до якогось кафе аби відмітити.. Дозволимо собі щось трішки більше, ніж зазвичай) А потім її чекатиме вдома бУкет, а мене робота в Кораблику. Та зазвичай сюрпризи трапляються спонтанно, а не спеціально до Свята Валіка».

Народний депутат Ігор Гузь написав, що «на жаль, не святкує» день закоханих.

Художній керівник театр-студії «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька: «Привіт! Моя історія про те, як я не святкую день Валентина дуже банальна) Не святкую і крапка) Правда син уже подарував 2 валентинки. Не зміг дотримати їх до 14-го, увірвався терпець))) В одній зізнання українською, в іншій – англійською )))».

Директор ТзОВ «Марк-Медіа» й депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький: «Зазвичай обмежуємось дрібними подарунками, але загалом моє ставлення до свят 14 лютого і 8 березня таке - люди, які мають ніжні почуття один до одного щодня повинні влаштовувати одне одному свята, а не обмежуватись двома днями на рік. Мені здається, що у нас в суспільстві так приблизно більшість і святкує: День святого Валентина - це велике свято, намагаються любити один одного в цей день, подарунки, вечері, рамантика, помитий чоловіком посуд і таке інше, а на наступний день приходять сурові будні і ставлення один до одного може кардинально змінитись».

Луцький фотограф Тетяна Кірчук: «Цього року ми з чоловіком вирішили ще раз розповісти про свої почуття одне до одного і зробити це у цікавий спосіб. Тож я написала на 30 папірцях за що я його люблю, склала у коробочку і вранці подарувала коханому, так би мовити "замість 1000 слів". Він у свою чергу, приніс вранці мені як завжди у ліжко запашну каву та одненьку червону кульку, у якій була лише одна записка "я тебе дуже сильно люблю". Любов, повага - це прекрасне відчуття, але на даний момент душа ще більше бажає спокою та миру».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Падалко написала, що сьогодні вільна. Дайте хтось її номер)))
Відповісти
Так так
Я б теж з нею залюбки сходив на каву =)))
Відповісти
хто це такі?
Відповісти
Яка там любов?покажіть хто зараз по любві?або по зальоту або по разщету!
Відповісти
хоч одна нормальна людина!))))))) Тетяна Кірчук, ви супер!))))) гарна традиція, класна родина і нехай таких приємностей у вашій сімї побільше. думаю, що так і є;) ))))))
зі святом!))))
Відповісти
Неочікувано, приємно! Дякую!
Відповісти
кому відомі ці лучани? вузькому колу редакції газети? якийсь прикол та й годі
Відповісти
Падалко - ти крута!!!!!!! На свік вік - мудра і розумна дівчина! Молодчинка!
Відповісти
галя, перестань собі коменти писати)
Відповісти
«Кохати щодня, а не раз на рік». А я кохаю 2-3 рази на день. Як здоровя дозволяє.
Відповісти
Останні новини
«Кохати щодня, а не раз на рік», - відомі лучани про День святого Валентина. ФОТО
14 лютий, 2015, 15:30