Ковельчани скаржаться у міськраду, що великогабаритна техніка руйнує їх будинки

Ковельчани скаржаться у міськраду, що великогабаритна техніка руйнує їх будинки
Жителі вулиці Лугової у Ковелі кажуть, що сільгосптехніка, яка попри заборону рухається їх вулицею, руйнує будинки через вібрацію.

Про це під час засідання виконкому Ковельської міськради у четвер, 12 лютого, розповіла мешканка будинку на цій вулиці Алла Чапик, - повідомляє прес-службаКовельської міськради.

За її словами, проблема існує вже 12 років. На вулиці Луговій розташована приватна фірма, яка займається ремонтом сільськогосподарської техніки. Незважаючи на те, що цією вулицею рух великогабаритного транспорту заборонено і є відповідні знаки, водії ігноруючи правила дорожнього руху. Це створює великі незручності мешканцям, адже вулиця – ґрунтова та розташована у сектор приватної забудови.

За словами Алли Чапик, будинки руйнуються від того, що під час руху транспорту виникає вібрація. Людям постійно дошкуляє надмірний шум від роботи двигунів. А ще траплялися випадки руйнування огорож через намагання водіїв проїхати сільгосптехнікою (зокрема комбайнами) вузькою вулицею.

Мешканці неодноразово зверталися до правоохоронних органів з проханням вплинути на власника фірми та змусити дотримуватися законів, проте безрезультатно, - каже вона.

Начальник відділу комунального господарства міськради Олександр Балак повідомив, що підприємству надано погодження щодо руху сільгосптехніки вулицею Шевченка через територію колишнього заводу продтоварів, а не Луговою. Проте водії не дотримуються правил дорожнього руху та не виконують погоджень, а власник жодним чином на них не впливає.

Міський голова Олег Кіндер закликав до старшого інспектора відділення ДАІ (з обслуговування Ковеля та району) УДАІ УМВС України у Волинській Сергія Семенюка взяти на контроль звернення мешканців вулиці Лугової та вирішити проблему.

Адже люди апелюють до міської влади, яка не має відповідних повноважень. Натомість ДАІ має законні підстави та засоби впливу на порушників правил дорожнього руху, проте у цій ситуації бездіяльна.

Також Кіндер наголосив: якщо ДАІ не справляється зі своїми обов’язками, є можливість встановити при в’їзді на вулицю Лугову відеокамеру, яка б фіксувала усі порушення (в бюджеті міста на 2015 рік заплановано на влаштування вуличного відеоспостереження 40 тисяч гривень).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельчани скаржаться у міськраду, що великогабаритна техніка руйнує їх будинки
14 лютий, 2015, 14:36