У Луцьку - вечір камерної музики

У Луцьку - вечір камерної музики
Волинська обласна філармонія запрошує на концерт камерної музики.

У концерті візьмуть участь Юлія Воропаєва (фортепіано) та Лідія Футорська (скрипка). Захід відбудеться 15 лютого, о 16:00, у Палаці культури, - повідомляє прес-служба Волинської обласної філармонії.

У програмі вечора прозвучать твори найвидатніших композиторів кінця XIX — першої половини XX століття: Йоганнеса Брамса, Кароля Шимановського, Ріхарда Штрауса.

За словами Лідії Футорської, «це дуже чуттєва музика, особливо Штраус і Шимановський».

«Брамс просто геніальний — його Третя соната є, мабуть, одним з найдосконаліших його творів. Те саме можна сказати і про цикл «Міфи» Шимановського. Це вершина його камерної творчості. Надзвичайно складна технічно, але неймовірно захоплива музично розкішна соната Штрауса. Хоча це і ранній опус, в ньому уже добре чути риси стилю композитора. Наскрізь пронизана змінами фанфарних, рішучих тем і лірично-чуттєвих. Усі ці твори, без сумніву, є шедеврами світової музичної культури», - додала вона.

Квитки можна придбати в касі філармонії на Театральному майдані та у кіосках преси.

Телефони для довідок: (0332)24-02-41, (093)532-34-08, (050)339-73-66, (067)570-57-97.

Довідка:

Лідія Футорська є лауреатом та дипломантом багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, серед яких Міжнародний конкурс скрипалів ім. Я. Коціана (1994, Чехія), Міжнародний конкурс скрипалів ім. М. Стріхаржа (1994, Україна), Міжнародний конкурс ім. М. Лисенка (2002, Україна), Міжнародний конкурс ім. А. Постаккіні (2003, Італія), Міжнародний конкурс ім. Вацлава Гумля (2009, Хорватія).

Юлія Воропаєва - лауреат та дипломант Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів піаністів, серед яких конкурси у Донецьку, Харкові та Санкт-Петербурзі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.