Сказали, чому бійцям АТО на Волині довго оформляють учасника бойових дій

Сказали, чому бійцям АТО на Волині довго оформляють учасника бойових дій
Проблема із затримкою видачі документів для підтвердження статусу учасника бовових дій полягає насамперед у тому, що у військовій частині за це відповідає тільки один працівник, - вважає старший офіцер роботи з особовим складом 51-ої бригади, майор Олег Кобилянський.

Про це він заявив під час спільної наради волонтерів та представників влади у п'ятницю, 13 лютого, - повідомляють у відділі інформаційної роботи Волинської ОДА.

За його словами, волинянам вже видали 140 посвідчень учасника бойових дій та прийняли 507 рішень щодо видачі цих документів.

Волонтери, які брали участь в нараді висловили думку про те, що варто розробити спеціальну пам’ятку із переліком усіх необхідних документів для оформлення статусу учасника бойових дій.

Також волонтери запропонували провести наступну зустріч у рамках діяльності координаційної ради на базі військової частини у місті Володимир-Волинський, аби з’ясувати реальні потреби військовослужбовців на місці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прокурори вже мають і нетреба нічого виясняти
Відповісти
Чоловіку сказали що віддадуть посвідчення лише при повній демобілізації, а дотого часу ні-ні
Відповісти
Кобилянський спекулює на видачі посвідчень УБД. Багатоьм бійцям просто вказують, що вони начебто самовільно залишили частину і безпідставно відмовляють брати зібрані документи для розгляду. Пізніше, після демобілізації, ці посвідчення можна буде зробити через військомат, але ніби лише обласний. Кобилянський цим практично не займається, тому не зрозуміло, чого він плачеться, що лише на ньому одному ця робота. Командири підрозділів самостійно виготовляють документи бійцям, а тоді передають їх Кобилянсьокому, а вже він - на комісію. Хоча з Кобилянським ще стільки кадрових тилових дармоїдів в тій частині тиняється, як псів. Вони просто нічого не роблять, бо їм така негласна команда прийшла, - всяким способом гальмувати видачу посвідчень УБД. Самі, не приховуючи, про це кажуть бійцям. Тому ОДА і волонтерам, щоб допомогти нашим солдатам, треба звертатись в ОК "Північ" для врегулювання цього питання.
Відповісти
Домовились що будемо через Центр допомоги ато будемо допомогати Олегу
Відповісти
Останні новини
Сказали, чому бійцям АТО на Волині довго оформляють учасника бойових дій
14 лютий, 2015, 17:15