Кращі романтичні фільми до дня Валентина. ФОТО

Кращі романтичні фільми до дня Валентина. ФОТО
14 лютого – День всіх закоханих, коли чимало закоханих і пар, зрештою, ставлять собі запитання, яке ж кіно подивитись на романтичному побаченні зі свічками та запашними цукерками.

До Вашої уваги – підбірка найкращих фільмів про кохання від Hurtom.com.

1. Вічне сяйво чистого розуму / Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)

Режисер: Мішель Гондрі.

Актори: Джим Керрі, Кейт Уінслет, Джері Роберт Бірн, Элайджа Вуд, Томас Джей Райан, Марк Руфало, Джейн Адамс, Девід Крос, Кірстен Данст, Том Вілкінсон.

Сюжет: нарешті винайдено машину, яка допоможе позбутись від будь-яких спогадів. Джоел і Клементина вирішують викинути один одного з голови. Але в пам’яті Джоела все ще живі найніжніші моменти їхніх почуттів. Чим менше він пам’ятає-тим більше він кохає.

Розуміючи, що він просто обожнює Клементину, Джоел намагається знайти спосіб, щоб повернути коханій пам’ять про минуле. Поки ще не дуже пізно…Він повинен подолати ненависний комп’ютерний мозок, чого б йому це не коштувало.

2. Запаморочення / Vertigo (1958)

Режисер: Альфред Хічкок.

Актори: Джеймс Стюарт, Кім Новак та інші.

Сюжет: у детектива Джона «Скотті» Фергюсона (Джеймс Стюарт) після трагічної смерті напарника, розвивається акрофобія (страх висоти). Хвороба змушує Джона подати у відставку – тепер він не може перебувати навіть на висоті декількох сходинок без нападу страху і запаморочення.
Незабаром Джона, у якості приватного детектива, наймає його старий знайомий Гевін Елстер (Том Хелмор). Гелвін підозрює, що його дружина, Медлін Елстер (Кім Новак), душевно хвора. Гевін просить Скотті стежити за нею.

Скотті дізнається, що Медлін проводить дні розглядаючи картину, на якій зображена Карлотта Вальдес, а також відвідуючи місце, де Карлотта похована. Детектив зауважує, що Медлін носить у точності таку ж зачіску, що була в Шарлотти Вальдес. Виявляється, що жінка, яку так наслідує Медлін, її прабабуся, яка здійснила самогубство.

Кохання, інтрига, таємниця – наступне що чекає на глядача.

3. Віднесені вітром / Gone with the wind (1939)

Режисер: Джордж Кьюкор, Віктор Флемінг.

Актори: Вів’єн Лі, Кларк Ґейбл, Леслі Ховард, Олівія Де Хевілленд, Оскар Полк.

Сюжет: колись існувала країна вправних вершників та бавовняних полів, її називали Старим Півднем. Там, в маленьких кутках, завмерла в уклоні сама галантність, там жили останні лицарі, та прекрасні дами, останні хазяї та їхні раби. Тепер про це можна прочитати лише в книгах, тепер це не більше ніж сон, який складно забути. Це цілий світ, віднесений вітром…

4. Едвард руки-ножиці / Edward Scissorhands (1990)

Режисер: Тім Бартон.

Актори: Джоні Депп, Вайнона Райдер, Дайєнн Уїст, Ентоні Майкл Холл, Кеті Бейкер, Роберт Олівері, Кончата Феррелл, Керолайн Аарон, Дік Ентоні Уїльямс, О-лан Джонс.

Сюжет: самотній старий вчений створив людську істоту. Але не встиг доробити його до кінця і помер. У створеного ним молодого чоловіка не вистачає рук — замість них у нього щось ніби ножиць — і він вимушений жити в покинутому будинку в повній самоті. Але одного разу він знайомиться з прекрасною дівчиною, яка змогла оцінити його добре серце…

5. Любов / Amour (2012)

Кіностудія / кінокомпанія: ARD Degeto Film GmbH, Bayerischer Rundfunk (BR), Canal+ , Cine ,France 3 Cinema.

Режисер: Міхаель Ганеке.

Актори: Жан-Луї Трентіньян, Емманюель Ріва, Ізабель Юппер, Олександр Таро, Вільям Шімел, Рамон Агіре.

Сюжет: Жорж і Анна прожили разом все життя, постійно піклуючись один про одного. Зараз їм за вісімдесят. Анна занедужує і її життя починає поступово згасати: спочатку зникає пам’ять, потім відмовляється підкорятися тіло, настає параліч. Жорж намагається найняти доглядальниць, але з гіркотою розуміє, що не може вимагати від них душевної теплоти і щирості почуттів. Залишивши викладання в консерваторії, він цілком присвячує себе турботі про дружину. Чоловік не може уявити кохану в будинку перестарілих, про який наполягає їх доросла дочка, яка час від часу відвідувала батьків. Ці візити – справжнє випробування для родини, життя якої, здавалося б, проходило в гармонії і любові…

6. Щоденник пам’яті / The Notebook (2004)

Режисер: Нік Кассаветіс.

Актори: Раян Гослінг, Рейчел МакАдамс, Джеймс Гарнер, Джина Роулендс, Джеймс Марсден, Джоан Аллен, Кевін Конноллі.

Сюжет: романтична історія кохання сільського хлопця та дівчини з міста, які зустрічаються одного літа, ще в своїй юності. Саме цього літа вони закохуються один в одного. Але батьки Еллі проти кохання їхньої єдиної дочки з сільським «нечемою» та розлучають їх. Що трапилось далі дізнаєтесь переглянувши цю кінострічку.

7. Реальне Кохання / Love Actually (2003)

Режисер: Річард Кертіс (Richard Curtis).

Актори: Білл Найі (Bill Nighy), Ґреґор Фішер (Gregor Fisher), Рорі МакКреґор (Rory MacGregor), Колін Фірт (Colin Firth), Сіенна Ґілорі (Sienna Guillory), Ліам Нісон (Liam Neeson), Емма Томпсон (Emma Thompson), Кіра Найтлі (Keira Knightley), Г’ю Ґрант (Hugh Grant), Алан Рікман (Alan Rickman), Біллі Боб Тортон (Billy Bob Thornton) та інші.

Сюжет: любов – прекрасна, вічна, незабутня, викликає жаль, несподівана, небажана, незручна, нез’ясовна, неграціозна, нерівна. Любов справді править всіма навколо. Долі і любовні романи декількох лондонців стикаються, перемішуються і досягають апогею напередодні Різдва – знову, знову і знову – що приводить до романтичних, веселих і сумно-радісних наслідків для всих, кому повезло або не повезло підпасти під чари любові.

8. Сніданок у Тіффані / Breakfast at Tiffany’s (1961)

Режисер: Блейк Едвардс.

Актори: Одрі Хепберн, Джордж Пеппард, Патріція Ніл, Баді Епсен, Мартін Болсам, Хосе Луїс де Вільялонга.

Сюжет: столиця сильних світу сього й затишне гніздечко чарівної Голлі Голайтлі. Хтось назве її дівчиськом за викликом, хтось – авантюристкою.

Одні подумають, що вона хитра як лисиця. Інші вирішать, що дівчина дурна як колода. Але Голлі це байдуже. Вона насолоджується життям, змінює вбрання й шукає багатого нареченого. Але одного разу поверхом вище з’являється симпатичний молодий чоловік…

9. Чарівна країна / Finding Neverland (2004)

Режисер: Марк Форстер.

Актори: Джонні Депп, Кейт Уінслет, Джулі Кристі, Рада Мітчел, Дастін Хоффман, Фредді Хаймор, Джо Просперо, Нік Рауд, Люк Спілл, Ієн Харт.

Сюжет: письменник-невдаха Дж. Метью Баррі не підкоряється законам консервативного Лондона і стає другом самотньої вдови, а також прийомним батьком її чотирьох маленьких синів. Нова сім’я дарує натхнення: письменник створює дитячого героя Пітера Піна і чудову казку про дітей, які не хочуть дорослішати.

10. Опівночі в Парижі / Midnight in Paris (2011)

Кіностудія / кінокомпанія: Gravier Productions, Mediapro, Televisio de Catalunya (TV3), Versatil Cinema.

Режисер: Вуді Ален.

Актори: Овен Уїлсон, Рейчел МакАдамс, Курт Фуллер, Мімі Кеннеді, Майкл Шин, Ніна Аріанда, Карла Бруні, Моріс Зонненберг, Тьєррі Ханчіссе, Гійом Гуъ.

Сюжет: письменник і безнадійний романтик, впевнений у тому, що повинен був жити в 1920-і роки, приїжджає в Париж зі своєю коханою на канікули і потрапляє в минуле. Зустрічаючись там з Хемінгуеєм, Пікассо, подружжям Фіцжеральд, Гертрудою Стайн він розуміє, що належить цьому часу і хоче залишитися там назавжди.

11. Мулен Руж / Moulin Rouge (2001)

Режисер: Баз Лурман (Baz Luhrmann).

Актори: Ніколь Кідман (Nicole Kidman), Еван МакҐреґор (Ewan McGregor), Джон Легуізамо (John Leguizamo), Джим Бродбент (Jim Broadbent), Річард Роксбург (Richard Roxburgh), Ґаррі МакДональд (Garry McDonald), Кайлі Міноуг (Kylie Minogue) та інші.

Сюжет: з перших кадрів цього стильного, сучасного, неймовірно динамічного фільму, на вас обвалюється невичерпний, приголомшуючий, хвилюючий потік фантастичних фарб і звуків. Дія фільму розгортається в 1899 році в знаменитому паризькому нічному клубі. Мулен Руж, це не тільки дискотека й шикарний бордель, але й місце, де, підкорюючись нестримному бажанню відчути атмосферу свята, збираються стражденні прилучитися до краси, волі, любові й готові платити за це… готівкою.

Це місце, де воєдино сходяться трагедія й комедія, розкішні інтер'єри початку сторіччя й сучасні музичні ритми. За любов найвідомішої куртизанки Парижа, блискучої Сатін борються два чоловіки, один з яких – бідний письменник Крістіан, з головою, що занурився в божевільний світ нічних розваг, другий – багатий герцог, готовий купити весь Мулен Руж, аби тільки Сатін провела з ним ніч…

12. Титанік / Titanic (1997)

Режисер: Джеймс Кемерон.

Актори: Леонардо Ді Капріо, Кейт Уінслет, Білі Зейн, Кеті Бейтс, Біл Пекстон та інші/

Сюжет: Джек і Роуз, юні коханці розділені класовими забобонами, по велінню долі що знайшли один одного в першій подорожі «непотоплюваного» Титаніка. Але коли приречений, розкішний лайнер стикається з айсбергом в крижаній Північній Антлантиці, їх пристрасний роман перетворюється на захоплюючу гонку на виживання. На що здатне кохання? Чи врятуються вони…
Історія торжествування забороненої любові і мужності перед лицем катастрофи, від легендарного режисера, багатократного лауреата премії Оскар Джеймса Камерона визнана справжнім кінематографічним шедевром.

13. Це безглузде кохання / Crazy, Stupid, Love (2011)

Кіностудія / кінокомпанія: Carousel Productions (II).

Режисер: Гленн Фікарра (Glenn Ficarra), Джон Рекуа (John Requa).

Актори: Стів Карелл (Steve Carell), Райан Гослінг (Ryan Gosling), Джуліанна Мур (Julianne Moore), Емма Стоун (Emma Stone), Аналей Тіптон (Analeigh Tipton), Йон Бобо (Jonah Bobo), Джої Кінг (Joey King) та інші.

Сюжет: у Кола Уівера, сім’янина пуританських поглядів у віці "трохи за сорок", не життя, а мрія — хороша робота, прекрасний будинок, чудові діти і шлюб зі шкільною коханою. Але коли Кол дізнається, що його дружина Емілі зрадила йому і хоче розлучення, його "ідеальне" життя швидко руйнується.

14. Легенди осені / Legends Of The Fall (1994).

Режисер: Едвард Цвік.

Актори: Бред Пітт, Ентоні Хопкінс, Ейдан Куїнн, Джулія Ормонд, Генрі Томас, Каріна Ломбард, Гордон Тутусіс.

Сюжет: історія сім’ї Ладлоу – стрімка і романтична розповідь про трьох братів, їх батька та молоду і чарівну жінку, яка фатальним чином змінює життя кожного з них.

З дитинства троє братів нерозлучні, проте вони ще не підозрюють, по якій стежці пристрастей і насильства поведе життя кожного з них.
Крізь жахи Першої Світової, крізь втрачені роки, що послідували за війною, через любов і втрати, зраду і надію. І в центрі завжди опинявся недосяжний, непередбачуваний Тристан.

15. Пообіцяй, що не закохаєшся… / A Walk to Remember (2002)

Режисер: Адам Шенкман.

Актори: Шейн Вест, Менді Мур, Пітер Койот, Деріл Ханна, Лоурен Герман, Клейн Кроуфорд, Аль Томпсон.

Сюжет: Лендон Картер – кумир своеї школи, він незалежний, гарний і жорстокий до вигнанців. І звісно ж, він не помічає непримітну Джеймі, яка думає тільки про навчання. Після чергової дурнуватої витівки Картера змушують займатися зі школярами і грати у шкільній п’єсі. Тут вже йому не обійтися без допомоги відмінниці. Джеймі погоджується допомогти Лендону, але тільки якщо він ПООБІЦЯЄ, ЩО НЕ ЗАКОХАЄТЬСЯ в неї. Самовпевнений хлопець охоче дає клятву, але незабаром він переконається, що стримати її буде дуже непросто…

16. Приборкання норовливого / Il bisbetico domato (1980).

Кіностудія / кінокомпанія: Capital Film.

Режисер: Франко Кастелано / Franco Castellano, Джузеппе Моччіа / Giuseppe Moccia.

Актори: Адріано Челентано / Adriano Celentano, Орнелла Муті / Ornella Muti.

Сюжет: фермер Еліа, старий парубок, відрізняється грубим характером і неприязним відношенням до панянок. Одного разу в дощову ніч йому доводиться проти власної волі пустити в дім красуню Лізу Сільвестрі – її машина зламалася. Заінтригована відлюдним господарем будинку, Ліза вступає з ним в протистояння і намагається приборкати. Складний характер фермера дивним чином привертає витончену і розпещену городянку Лізу. Чи вдасться їй розтопити його зашкарубле серце…

17. Мемуари гейші / Memoirs of a Geisha (2005)

Режисер: Роб Маршалл.

Ролі озвучують: Чжан Цзиї, Гун Лі, Мішель Йео, Кен Ватанабе, Йоукі Кудо, Судзука Оґо, Мако, Кері-Хіроюкі Тагава, Кодзі Якусьо, Каорі Момої.

Сюжет: маленьку чарівну дівчинку з бідної японської сім’ї віддають в служіння в будинок гейш. З роками красуня розцвітає і пізнає всі таїнства цієї професії. Найвпливовіші чоловіки стають полоненими знаменитої гейші на ім’я Сайюрі, що досягла досконалості в своєму мистецтві. Але в серці Сайюрі живе любов до того, над яким її чари не владні. Таємницю своєї любовної пристрасті вона довіряє лише сторінкам щоденника.

18. P.S. Я кохаю тебе / P.S. I love You (2007)

Режисер: Річард ЛаГравенес ( Richard LaGravenese).

Актори: Хіларі Свонк (Hilary Swank), Джерард Батлер (Gerard Butler), Ліза Кудроу (Lisa Kudrow), Джина Гершон (Gina Gershon), Джеймс Марстерс (James Marsters), Кеті Бейтс (Kathy Bates), Гаррі Коннік мол. (Harry Connick Jr.) та інші.

Сюжет: все життя Холлі будувалося на любові до чоловіка. Його не стало, життя зруйнувалося. Тепер щомісяця невідомо звідки, Холлі одержує листи, у яких їй даються якісь конкретні поради. Дотримуючись порад, молода жінка крок за кроком, як по сходах, піднімається з депресії.

19. 50 перших поцілунків / 50 First Dates (2004)

Режисер: Пітер Сігал.

Актори: Адам Сендлер, Дрю Беррімор, Роб Шнайдер, Шон Остн, Емі Хілл, Ден Ейкройд, Блейк Кларк, Помайкай Браун.

Сюжет: Генрі Рот закохується в чарівну Люсі. Незважаючи на невеликі перешкоди, вже до вечора наполегливому Ромео вдається домогтися взаємності красуні. Молоді люди щасливі й упевнені, що їхня любов триватиме вічно.

На жаль, через наслідки автомобільної аварії, дівчина вранці не пам’ятає нічого з того, що сталося напередодні. Незважаючи на це, Генрі не має наміру здаватися і збирається боротися за свою любов, навіть якщо заради цього йому і доведеться закохувати в себе Люсі щодня!

20. Відпочинок за обміном / The Holiday (2006)

Режисер: Ненсі Меєрс.

Актори: Кемерон Діас, Кейт Вінслет, Джуд Ло, Джек Блек, Ілай Воллак, Едвард Бернс, Рюфус Сьюелл, Дастін Гоффман, Ліндсі Логан.

Сюжет: Аманда (Кемерон Діас) — успішна ділова жінка, яка живе у Лос-Анджелесі. Айріс (Кейт Вінслет) — провінційна письменниця з Англії. У них обох не складаються відносини з коханими, тому, познайомившись за допомогою Інтернету, аби на якийсь час забути про побутові негаразди і зруйноване особисте життя, жінки вирішують на різдвяні канікули обмінятися житлом і оточенням. Аманда їде до засніженного туманного Альбіону, а Айріс вирушає у сонячну Каліфорнію…

21. Кохання за правилами та без / Something’s Gotta Give (2003).

Режисер: Ненсі Маєрс.

Ролі озвучують: Джек Ніколсон, Даян Кітон, Кіану Рівз, Аманда Піт, Франсес Макдорманд, Джон Фавро, Пол Майкл Глейзер.

Сюжет: літній музичний продюсер і відомий бабій Гаррі Ленджер (Ніколсон) приїздить на вікенд в будинок своєї молоденької подружки (Піт). Однак запланований ним веселий відпочинок псують поява матері подружки (Кітон) та серцевий напад Ленджера. Лікар (Рівз) забороняє Гаррі залишати дім його нових знайомих, інакше він може померти…

22. Між небом і землею / Just Like Heaven (2005)

Режисер: Mark Waters.

Актори: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Waters, Ben Shenkman.

Сюжет: в’їхавши в орендовано квартиру в Сан-Франциско і почавши наводити там порядок, Девід несподівано зустрічає в своєму новому помешкані привабливу молоду жінку Елізабет, яка запевняє його, що вона є господаркою квартири.

Коли ж Девід починає думає про те, що трапилося непорозуміння Елізабет зникає так само несподівано як і появилася. Заміна замків незупиняє красуню: її таємничі появи та зникнення продовжують вносити безлад в життя Девіда. Впевнившись, що вона привид, Девід старається допомогди їй нажавжди залишитися в паралельному світі.

Та відкривши в собі неймовірні властивості – наприклад проходити крізь стіни,- Елізабет починає впевнювати себе у тому, що вона якимось чином ще жива і тому незбирається перебиратися на той світ назовсім. По ходу того як обоє пробують вияснити істину причину того, що відбувається, Девід та Елізабет закохуються один в одного, та перспиктиви їх сумісного життя стають вже більш і більш примарними…

23. Друзі по сексу / Friends with Benefits (2011)

Режисер: Уілл Глюк (Will Gluck).

Актори: Міла Куніс (Mila Kunis), Джастін Тімберлейк (Justin Timberlake), Річард Дженкінс (Richard Jenkins), Вуді Харрельсон (Woody Harrelson), Патриція Кларксон (Patricia Clarkson), Брайан Грінберг (Bryan Greenberg), Дженна Елфмен (Jenna Elfman) та інші.

Сюжет: дружбу сексом не зіпсувати! Він дуже привабливий, вона – просто втілення сексуальності, обидва молоді і повні енергії. Натомість життя занадто динамічне, і зовсім ніколи витрачати його на флірт, примхи «коханої» та ревнощі. Більш того, їм зовсім не хочеться стримувати свої бажання, особливо якщо у обох тільки одне спільне в голові. То чому ж двом прекрасним людям, майже напівбогам, не витягнути з цієї дружби максимум задоволення і додати трохи пікантності до стосунків.

24. Кохання та інші ліки / Love and Other Drugs (2010)

Режисер: Едвард Цвік.

Актори: Джейк Джілленхол, Енн Хетеуей, Джуді Грір, Олівер Плат, Джордж Сігал, Хэнк Азария, Джилл Клейбур, Гебріел Мечт.

Сюжет: молодий продавець конкурує в нещадному світі фармацевтичних препаратів, йому потрібно розпродати препарати для чоловічої статі, що підвищують деяку роботу...

25. Свято кохання / Feast of Love (2007)

Режисер: Роберт Бентон (Robert Benton).

Актори: Морган Фріман (Morgan Freeman), Грег Кіннер (Greg Kinnear), Рада Мітчелл (Radha Mitchell), Біллі Берк (Billy Burke).

Сюжет: невже я не самотній? Що таке любов? Як навчитися любити? Відповіді на ці питання шукають герої фільму. Звичайні люди із звичайного містечка штату Орегон збираються в маленький гурток під керівництвом Гаррі Скотта, щоб розібратися в найбільш загадковому, що є в житті – в таїнстві любові.

Але ніхто не знає, що всезнаючий професор ось вже багато років ятрить свою серцеву рану – він, Гаррі Скотт, респектабельний доктор філософії з Орегону, винить себе в загибелі сина. Може, тому він ставить перед собою завдання навчити людей любити один одного, тут і зараз? Може, тому Гаррі хоче допомогти тим, хто самотній у цьому світі, тим, хто втратив свою любов і тим, хто тільки-тільки потрапив у владу цього великого почуття? Втім, це вже не важливо, тому що у всіх на очах, сплітаючись в строкатий гобелен, розцвітають ніжні і екзотичні квіти любові. Їх втілення, магічні і містичні, ранять і одночасно зціляють. Тепер головне – не дати їм загинути.

26. Надто крута для тебе / She’s Out of My League (2010)

Кіностудія / кінокомпанія: DreamWorks SKG, Mosaic Media Group; мейджор – Universal Pictures International (UPI).

Режисер: Джим Філд Сміт.

Актори: Джей Барушель, Еліс Ів, Майк Воґель, Нейт Торренс, Ліндсей Слоун.

Сюжет: офіцер транспортної охорони аеропорту Кірк – людина, що не чекає багато від життя та й взагалі доволі нерішучий чоловік. Його навіть подружка кинула, хоча саме вона з нього знущалась весь час їх знайомства. І ось одного разу він зустрічає ідеал жінки – Моллі. Та чи зможе він її завоювати, здолавши в першу чергу свою нерішучість і залежність від порад рідних і близьких, які лише погіршують становище?

27. Життя, як воно є / Life as We Know It (2010)

Режисер: Ґреґ Берланті.

Актори: Кетрін Гейґл, Джош Дюамель, Джош Лукас, Крістіна Хендрікс, Брітт Флатмо.

Сюжет: Холлі Беренсон — постачальник продуктів харчування, Ерік Мессер (Джош Дюамель) — перспективний директор спортивної мережі. Після фатального першого побачення єдине, що в них тепер спільне, — це ненависть один до одного і любов до хрещениці Софі. Але коли раптово вони стають єдиними, хто залишається у Софі, Холлі і Мессер змушені забути про власні розбіжності. У спробі зістикувати кар’єрні амбіції і несхожі плани дозвілля їм все-таки доведеться знайти хоч щось, що їх об’єднує, адже тепер вони живуть під одним дахом.

28. Листи до Джульєти / Letters to Juliet (2010)

Режисер: Гарі Вінік.

Актори: Аманда Сейфрід , Гаель Гарсія Берналь , Ванесса Редгрейв , Крістофер Іган , Франко Неро , Луїза Раньєрі.

Сюжет: бізнесмен Віктор з своєю дружиною Софією їде у відрядження у Верону, в місто найромантичнішого на світі кохання — кохання Ромео та Джульєти. Нудьгуючи без Віктора, який пропадає на ділових зустрічах, Софія приєднується до групи волонтерів, які відповідають на любовні послання, що стікаються у Верону зі всіх куточків світу. Одного дня до її рук потрапляє лист з Великобританії 1957 року, в якому якась Клер Сміф пише про своє неймовірне кохання до італійця, який зник з її життя. Зворушена Софія відповідає літній леді…

29. Солодкий листопад / Sweet November (2001)

Режисер: Пет О’Коннор.

Актори: Кіану Рівз, Шарліз Терон, Джейсон Айзек, Грег Германн, Брайан Леонард, Лоурен Грехем, Роберт Джон.

Сюжет: усе своє життя Нельсон Мосс присвячує кар’єрі у рекламному бізнесі. Іншого способу життя він не уявляє або просто не помічає. Але зустрівши на своєму шляху ексцентричну Сару, яка через нього провалила іспит на водійська права, Нельсон змушений провести із нею місяць свого заклопотаного життя. А їй більше і не треба, за один місяць вона змусить його прожити інше життя, яке він досі відмовлявся помічати. Головне – жодних зобов’язань, жодного тиску і жодної закоханості.

30. Як позбутися хлопця за 10 днів / How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

Режисер: Дональд Петрі.

Актори: Кейт Хадсон, Метью МакКонахю, Кетрін Хан, Анні Парісс, Адам Голдберг, Томас Леннон, Мішель Мішель, Шалом Харлов, Роберт Клейн, Бебе Нойвірт.

Сюжет: журналістка Енді Андерсон з журналу отримує досить незвичайне редакційне завдання, яке до того ж треба зробити дуже швидко. Вона мусить написати статтю про те, що вигадують жінки для того, щоб звільнитися від чоловіка, коли вони його більше не хочуть бачити поруч. На все про все в неї тільки 10 днів, через які матеріал повинен лежати на столі головного редактора. Їй необхідно знайти в натовпі хлопця, закохати в себе, а потім вчинити всі класичні викрутаси примхливої красуні. На біду Енді, її вибір припав на молодого рекламного агента Бенджаміна Беррі, який сам якраз уклав зі своїм босом парі, що він зможе закохати в себе дівчину за 10 днів. Чи може таке дивне знайомство, засноване на авантюрі і замішане на брехні, привести до взаємності?

31. День Святого Валентина / Valentine’s Day (2010)

Режисер: Геррі Маршалл.

Актори: Тейлор Лотнер, Джессіка Альба , Джулія Робертс , Енні Хетеуей , Ештон Катчер , Бредлі Купер , Джессіка Біл , Ерік Дейн, Дженіфер Гарнер.

Сюжет: долі багатьох закоханих і самотніх сердець в Лос-Анджелесі переплітаються в очікуванні одного єдиного Дня — Дня Всіх Закоханих — Дня Святого Валентина.

32. Їсти, молитися, кохати / Eat Pray Love (2010)

Режисер: Райан Мерфі.

Актори: Джулія Робертс (Ліз Гілберт), Біллі Крудап (Стівен), Джеймс Франко (Девід Пікколо), Хав’єр Бардем (Феліпе), Віола Девіс (Делія Шираз), Річард Дженкінс (Річард з Техасу).

Сюжет: у Ліз Гілберт (Джулія Робертс) було все, про що мріє сучасна жінка — чоловік, будинок, успішна кар’єра — але вона почувається спантеличеною і шукає те, чого вона дійсно хоче від життя. Ліз розлучається зі своїм чоловіком і, щоб змінити своє життя, ризикуючи всім, стає на шлях самопізнання і починає подорожувати світом. Під час мандрівок вона отримує справжнє задоволення від їжі, перебуваючи в Італії, від сили молитви в Індії, і, нарешті, справжнє кохання на Балі.
В основу стрічки покладено реальні події, а сам фільм наочно доводить, що пізнавати світ і самого себе можна по-різному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.