У Луцьку вшанували воїнів-інтернаціоналістів та сучасних героїв, які захищають країну на Сході. ФОТО

У Луцьку вшанували воїнів-інтернаціоналістів та сучасних героїв, які захищають країну на Сході. ФОТО
З нагоди 26-ої річниці виведення радянських військ із Афганістану в Луцьку вшанували воїнів, які виконували свій обов’язок за кордоном, а також загиблих бійців АТО.

Церемонія покладання квітів відбулася у неділю, 15 лютого, на Меморіалі вічної слави.

Дійство розпочалося із молитви. Після неї клірик храму Холмської ікони Божої Матері, отець Артемій у своїй промові зазначив:

«Згадуючи про воїнів, ми проявляємо до них любов. А любов – це найважливіша чеснота в нашому житті. Якби ми мали любов, не було б ні воєн, не було б негараздів у сім’ях, не було б негараздів у суспільстві».

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик у своїй промові висловив сподівання, що підписані у Мінську угоди про припинення вогню будуть виконані.

«Дуже хотілося б, аби ті домовленості, які відбулися в Мінську, мали реальне життя, і ганебна війна, яку ніколи не очікували українці на своїй землі, завершилася нашою перемогою… Я думаю, що кожен із нас сьогодні у своїй молитві до Бога просить, аби вернулися живими із тієї війни наші солдати… Я низько схиляю голову перед пам’яттю тих, хто із честю виконав свій інтернаціональний обов’язок, і перед тими, хто знову захищає нашу свободу і незалежність», - сказав Гунчик.

Голова волинського осередку Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович нагадав про великий вклад афганців у захист українських рубежів на Сході.

«На жаль, доля розпоряджається так, що минулого року ми похоронили 35 бійців, у цьому році – 8. Сьогодні, збираючись на святкові заходи, дізнався, що в госпіталі помер Саша Гвоздєв буквально 2 години тому. Це вже 8-й ветеран війни в Афганістані, десантник, який помер сьогодні.

Я сьогодні хотів би передати найщиріші вітання зі Сходу. Зранку мені телефонували із 2-ої штурмової афганської роти батальйону «Айдар», які сьогодні 22-ий день знаходяться на 29-у блокпосту, утримують ворога, не пропускають його… Командир та добровольці вітають всіх із сьогоднішнім святом, командир просив: «перекажи всім хлопцям: ми будем стояти до останнього за своїх жінок, за своїх дітей, за своїх батьків…

Вже 101 ветеран війни в Афганістані загинув під час бойових дій на Сході, більше 400 чоловік поранених, до 2,5 тисяч ветеранів сьогодні воюють на Сході… Дійсно, це друга наша війна. Ніхто не міг подумати, що ми сьогодні, повернувшись на свою Батьківщину, візьмем в руки зброю. На жаль, так сталося. Сьогоднішній день перемир’я всі чекали із нетерпінням. Із передової дзвонять, кажуть, що дійсно немає стрілянини. Це вже великий плюс щодо того, що зробив Президент, що зробила влада. Всі ми сподіваємося, що найближчим часом прийде мир на Волинську землю, щоб наші діти ніколи не бачили того, що бачать сьогодні діти на Сході», - зазначив Григорій Павлович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, акція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не от шиба кругом світиться!
Відповісти
Треба нарешті проявити повагу до полеглих, померлих і живих учасників афганської кампанії – перестати іменувати їх інтернаціоналістами. Ідеологічний штам комуністичної доби, який досі не вивітрився і перейшов до тих, хто народився вже по закінченні цієї війни. Називати українців, які, не з власної волі, брали участь в цій антиафганській війні інтернаціоналістами - це визнавати їх причетними до світової комуністичної мафії. Якби ж то такі як Гунчик, його друг по комсомолу Романюк це нарешті зрозуміли, а журналісти б перестали переносити цю неправду.
Відповісти
Ви так людям тим скажіть що вони учасники афганської кампанії і виконавці волі комуністичної мафії! Тільки особисто! Спрогнозувати стан Вашого здоровя після цього не важко. Вам ніколи не зрозуміти, що таке виконувати військовий обовязок і виконувати його з власної волі, не так як зараз на сході.
Відповісти
Я так і казав ім і нічого страшного не було і ішли вони не звласноі волі
Відповісти
Це вони мені про це казали. Серед них дуже багато мудрих людей. Найбільше вони ненавидять таких як "Ні", які згадують про афганців раз на рік, які наживались і наживаються на їх пам’яті, а колись мали за правило заявляти – «я вас в Афганістан не посилав».
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували воїнів-інтернаціоналістів та сучасних героїв, які захищають країну на Сході. ФОТО
15 лютий, 2015, 13:47