Сотні незареєстрованих пилорам на Волині – це «позор», - Гунчик

Сотні незареєстрованих пилорам на Волині – це «позор», - Гунчик
Той факт, що на Волині працюють сотні незареєстрованих пилорам, - це «позор» і яскравий приклад ефективності роботи Державної фіскальної служби та обласного управління лісового та мисливського господарства.

Про це заявив під час оперативної наради у понеділок, 16 лютого, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Нагадаємо, у січні 2014 року повідомляли, що в області є 832 підприємства, які займаються обробкою деревини, однак лише 200 мають найняту робочу силу та відповідним чином оформлені документи. Всі інші (632) - нелегальні.

Гунчик зауважив, що в обласному управління лісового та мисливського господарства, крім розмов, нічого у вирішенні питання пилорам не бачить.

«Ще зараз скажемо, що ми зареєстрували двох видобувачів бурштину і «прославимося» на всю Україну, що ми такі круті», - заявив Гунчик.

Він пояснив, що не варто «хвалитися» працевлаштуванням 3 чоловік, якщо в області досі дуже багато нелегалів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Незареєстровані!
А де їх реєструють в МРЕВ!?
Відповісти
Мудрий державний чиновник, в даному випадку голова ода, в період економічної кризи ніколи б не рубав би сучок, який підтримує його дупу в чиновницькому кріслі. Якщо СПД -переробник купив законно деревину на аукціоні, то яке відношення до того, де, ким і на якому виробництві ця деревина буде перероблятись, має відношення управління лісового господарства? Якщо
що лісове господарство в області працює економічно ефективно, про це потрібно владі говорити відкрито.На "політичній брехні" державу не побудуємо. Майте Честь, пане Гунчик!
Відповісти
дивний "наїзд" чиновника високго рангу, губернатор. говрить як на мене повну нісенітницю. Які притезії щодо працевлаштування до головного лісівника Волині, адже якщо я не помиляюсь є інші відповідні органи які це контролюють. Лісівники, мають одну із головних задач, продаж деревини через аукціони, тощо законним чином, вирощування лісу тощо. Однак не контроль пилорам ! помоєму на самому підприємстві всі працівники влаштовані ! тому якщо уже мазурик комусь то й є занозою в оці, то це ми помічаємо.! губернатор, невдаха підприємець БОЙКО, та певне криол громадських організацій ..типу приватного сектору !
Відповісти
А які функції дозволять лісникам припинити роботу нелегельних пилорам? Гунчик забув, що діє мораторій на проведення перевірок? Гунчик забув, що лише податкова зараз має змогу провести перевірку, в т.ч. щодо нелегальних працівників? Гунчик має докази, що цим нелегальним пилорамам продано хочаб 1 кубометр лісу? Пустозвон і маріонетка! Хай чесно скаже - начальник лісового господарства не входить в когорту "червоних директорів", а тому має покинути посаду! - саме таку позицію Гунчика зрозумію, а решта - бла-бла.
Відповісти
В такий спосіб відволікається увага та кришуються бездіяльні крахобори-податківці?
Відповісти
губерантор налаштовує бізнес на волині ! ГУНЧИК, а саме ...доля КХП, до прикладу була гостроє проблемою в кінці року для чиновника, а далі уже як стало відомо в е окей..й ніби Мартиняк той що ПАН КУРЧАК прихватизовуувати буде, далі... ковельська залізнична лікарня, із лакомою териоріює у декілька десітків гектарів, теж стала ласомим куском для губернатора, а тпер уже й ліс !!!!! люди розплющіть очі, ГУНЧИК Є МАРІОНЕТКОЮ !
Відповісти
дивний наїзд на лісівників...в той же час ніхто не помічає, особливо ГУНЧИК, що міліція, податківці, прокуратура, не помічають незаконих дій щодо пилорам чи інших підприємств..!! дивно ! що тоді виходить що вони "кришують " всю цю шайку !!???
Відповісти
На нараді ВОУЛМГ- Новосад: "Однією з вимог часу є збільшення на фанеру і пиловник дуба. 25 євро ,які платить за кубометр фірма "СІВА" вже не можуть влаштовувати лісопідприємства,їх вартість має зрости як мінімум до 27 євро."
ВО ВЖЕ ЛІСГОСПИ РОЗБАГАТІЮТЬ З ТАКИМИ ЦІНАМИ НА ДУБ. А МОЖЕ ДАВАЙТЕ ЩЕ ФІРМІ "СІВА" ЩЕ БУДЕМО ДОПЛАЧУВАТИ ЗА ТЕ ЩО ВОНИ БЕРУТЬ ДУБ ! ! !
Відповісти
нелегальні пилорами джерело готівки для самих лісників.нелегально працюючий лісоруб отримує деревиною свою оплату.і це на державному підприємстві.митарі їдьте в ліс опитуйте робітників хапайте слід робіть свою роботу. ми цілий рік про це говоримо.бюджет наповните конкретно.заодно оцініть що лишається на ділянках після заготівлі.
Відповісти