В Україні хочуть заборонити фільм про Януковича, який ще не зняли

В Україні хочуть заборонити фільм про Януковича, який ще не зняли
Голова Державного агентства з питань кіно України Пилип Іллєнко вважає, що в Україні можуть заборонити ще не знятий фільм голлівудського режисера Олівера Стоуна про екс-президента України Віктора Януковича.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Якщо буде відповідний фільм знятий і комусь з українських дистриб'юторів або ТБ-каналів прийде ідея звернутися за прокатним посвідченням для цього фільму, в чому я дуже сумніваюся, тому що знаю, що зараз з їхнього боку теж є певне розуміння адекватності того чи іншого контенту, - ми будемо приймати рішення відповідно до тієї процедури, яку передбачає закон", - сказав Іллєнко.

При цьому глава Держкіно підкреслив, що закон від 5 лютого передбачає заборону фільмів, що пропагують спецслужби Російської Федерації, незалежно від країни-виробника.

"Ми ж розуміємо, що в глобалізованому світі завтра всі російські серіали виявляться зробленими, наприклад, в Швейцарії, і нам скажуть: "Чому це ви забороняєте швейцарське кіно?" Студія-виробник дуже часто є лише юридичною формальністю, і правовласниками багатьох, в тому числі, американських фільмів, які заходять на ринок України, є кіпрські компанії. А хіба Кіпр у нас кіновиробнича країна? Голлівуд, наскільки мені відомо, знаходиться не на Кіпрі", - пояснив Іллєнко.

При цьому глава Держкіно невпевнений, що фільм про Януковича взагалі буде знято.

Нагадаємо, раніше американський кінорежисер Олівер Стоун взяв інтерв'ю для документального фільму у колишнього Президента України Віктора Януковича, який втік з країни в лютому 2014 р.

За словами режисера, фільм надасть подробиці виїзду Януковича з України в лютому, а також подій Євромайдану. Стоун вважає, що "збройні неонацистські радикали" змусили Януковича залишити країну через замах на його життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні хочуть заборонити фільм про Януковича, який ще не зняли
16 лютий, 2015, 11:20