На Волині збили на смерть відомого краєзнавця

На Волині збили на смерть відомого краєзнавця
Вночі 16 лютого автомобіль смертельно травмував відомого волинського краєзнавця Петра Заклекту.

Сталося це орієнтовно в половині четвертого на автодорозі Володимир-Волинський-Нововолинськ, - повідомляє ІА "Волинські новини".

Невідомо, що о такій порі Петро Заклекта робив на автодорозі. З місця аварії водій не зник. Наразі слідство з’ясовує усі обставини ДТП.

Петро Михайлович Заклекта був багаторічним директором Володимир-Волинського історичного музею, учнем краєзнавця Григорія Гуртового.

Народився Петро Заклекта 28 грудня 1944 року у селі Новосілки Грубешівського повіту на Холмщині. Заочно закінчив у 1972 році історичний факультет Луцького державного педінституту.

У 1967 році у Володимир-Волинському організовано музей «Народжені бурею», який знаходився при районній бібліотеці і Заклекта став його громадським директором. З його ініціативи до 100 річчя Агатангела Кримського місцевому педколеджу присвоєно ім'я видатного земляка. А ще ним зібрано матеріали про видатних земляків: художників Григорія Маковського і Миколу Рокицького, професора-медика Олену Хохол, народного артиста УРСР Олексія Омельчука, професора-селекціонера Євгена Бобка, фізика Стефана Стубелевича.

Завдяки Петру Заклекті експозиції Володимир-Волинського історичного музею поповнилися 5 тисячами експонатів. Його перу належить чимало краєзнавчих заміток і статей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині збили на смерть відомого краєзнавця
16 лютий, 2015, 14:18