Підприємці зі «Старого» базару «гримали» на Романюка через землю. ФОТО. ВІДЕО

Підприємці зі «Старого» базару «гримали» на Романюка через землю. ФОТО. ВІДЕО
Луцькі підприємці обурені тим, що у Луцькій міській раді не мають наміру поновлювати договір оренди й обслуговування земельних ділянок з Волинською облспоживспілкою на Центральному ринку, що на вулиці Глушець, 1.

Аби висловити свою думку з цього приводу, «базарники» прийшли на прийом до Луцького міського голови Миколи Романюка 16 лютого.

За їхніми словами, рішення депутатів, членів земельної комісії міськради про рекомендування на сесії не продовжувати оренду земельних ділянок на базарі є недоцільним, оскільки в складний для країни час важко знайти нові робочі місця для людей, які там працюють.

Зазначимо, що загальна площа території становить близько трьох гектарів.

Один із підприємців, який не представився, зазначив, що «завдяки таким людям, які знаходяться в цій комісії, і ще деяким в нас в країні - проходять всі ці події».

«Всі ми тут місцеві, знаємо і членів комісії. В нас є така пропозиція, щоб члени комісії створили робочі місця для цих 1250 чоловік, і хоча б на сьогоднішній день дали зарплату 2500 гривень (100 доларів). Це було б дуже прекрасно, і не треба було б переукладати договір оренди з облспоживспілкою. Ці всі люди мирно, спокійно підуть на роботу».

Також він підкреслив, що піднімати питання знесення ринку наразі не на часі.

«Це тільки недалекі люди можуть підняти таке питання. Нехай створять робочі місця, і ми всі підемо на роботі. Я розумію, що деяким депутатам (а зараз пішла інфляція) треба по взятках, щоб в них була нормальна зарплата. Сірник багаття вже розложено. Сірник знаходиться в руках депутатів. Завдяки таким людям, які в цій комісії, і ще деяким в нас в країні проходять всі ці події», - каже луцький бізнесмен.

Також чоловік звернувся до мера міста з проханням навести порядок навколо замкової площі та на заповідній території, а також розібратися з будівництвом на прилеглій території та розкопками.

Заступник міського голови Тарас Яковлев інформував, що зараз розробляється стратегія розвитку міста, де, можливо, одним із пунктів буде саме перенесення ринку, однак достеменно невідомо, чи переміститься кудись «Старий» базар.

«Одним із пунктів цієї стратегії є туристичний розвиток міста Луцька, і, в тому числі, старої частини міста. Можливо, стратегія матиме на меті перенесення не ринку».

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що внесе на сесію, яка відбудеться 25 лютого, свій проект рішення про продовження договору оренди землі з облспоживспілкою на два роки.

«Моя особиста позиція – я не поділяю те, що комісія внесла проект рішення. Враховуючи ситуацію, яка сьогодні є в країні, продовжити договір оренди як мінімум на 2 роки. Я сьогодні підготую проект рішення на сесію, альтернативний тому, який внесла земельна комісія», - резюмував мер.

Підприємець Дарина Добошенська каже, що підприємці вносять свій фінансовий вклад в АТО, допомагаючи військовослужбовцям, та поповнюють бюджет міста.

«Чому жоден депутат не пропонує побудувати фабрику чи завод, щоб були робочі місця? Ми тоді самі підемо й демонтуємо свої залізні конструкції. Куди ми маємо йти, як така розруха в країні?» - додала жінка.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви шо обкурилися чи пяні!?та облспоживспілка стільки з вас здирає грошей!їх першими в сбу перевірити треба!хай ринок буде в комунальній власності!люди ви шо геть?в облспоживспілці мільйони з вас накрали!а ви стоїте за неї!
Відповісти
знести базар під "нуль", а то такий "срач" в центрі міста!!!!! Бардак розвели!!!!! Позор!!!
Відповісти
Ага. І більше 2.5 тис людей залишаться безробітними. Супер. За то буде гіпермаркет якийсь яких повно
Відповісти
Підтримую, той бардак давно пора прибрати а будки перенести на новий ранок на ГПЗ.
Відповісти
Кандидатів то перша злодюга!її давно пора посадити!набрала грошей
Відповісти
А горгут? Його разом з нею!
Відповісти
Кандиба да делов натворила!рильце давно в пушку!
Відповісти
Базару там не місце...
Це історична частина міста... Зробили велику клоаку
Відповісти
На ДПЗ побудована площа під базар, хай туди переносять. Надто багато бруду від цього базару.
Відповісти
Вже набридло дивитись на той СМІТНИК!!! Пройти неможливо!!! Біля такої пам'ятки архітектури!!!!!!! Одна з кращих в Європі!!!! СОРОМ!!! А той притон " бар Верес" скупчення алкашів, нариків і підарасів!!! ЗНЕСТИ0, ОДНОЗНАЧНО!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
напряму з містом треба договір а не цих хапуг-горгутов кормити. Знову всіх лякають що без них кінець світу буде --- НЕ ВІРТЕ облспоживспілці !
Відповісти
Знести той "смітник" з центру ...Всі в ЄС хочуть...Де Ви бачили, щоб в європейському місті, в його історичній частині таке робилось?! Уявіть собі Колізей в Римі, а під ним такий "бардак", з гнилими продуктами на тротуарі, запах тухлої риби, притони, типу "бар Верес" і "сіняки мєсні" під ним .....Кумедна картинка виходить?!! А в нас це кожен день((((
Відповісти
Терміново перенести базар! Хтось має прийняти вольове рішення, чому не Романюк? Лучани тільки дякувати будуть!
Відповісти
Да да стійте за договір оренди з облспоживспілкою!корміть зі своїх карманів горгута і кандибу!і їх команду!
Відповісти
Таке гарне місто а старий ринок як більмо на оці...де ще можна побачити майже в центрі міста вусатий дядько лежачи біля свого жовтого буса на пузі продає цукор,МУКУ,сіль...тай щей в камуфляжі ....романтично яке поєднання замок,сіль,цукор,кури...європа....а доречні в міську казну цей вуса точно не платить бо стоїть на дорозі біля переходу що веде до базару...а до речі нащо нам муніципальна міліція і гаї....
Відповісти
під час війни , коли гроші необхідні на армію, віддати мільйони посереднику. Навіщо ми тих депутатів обираємо, якщо ними керує хто хоче ? Там залякали підприємців олігархами, а вони надіються , ЩО "СПАCЕ" горгут. НІХТО вже не спасе, адже там всеодно прийдеться наводити порядок, проте варто ж залякати : ХТО НЕ З НАМИ ----ТОМУ КІНЕЦЬ !
Відповісти
Та чого ті депутати домахалися саме до Центрального ринку Облспоживспілки? Бардак по вулицях Замковій та Глушець розводять продавці з ринку "Скорпіон-Сервіс" (Токарський) та кришовані мером волонтери, що опікуються котами-собаками. Прибрати МАФи Токарського - і буде порядок. Будуть тротуари вільні служити пішоходам, а проїжджа частина до замку Любарта - автомобілям. Можливим стане й паркування машин по вулиці Замковій.
А на території Центрального ринку Облспоживспілки, яка знаходиться повністю в межах огорожі - завжди порядок.
Прохання до мера вивчити дане питання.
Відповісти
Ринок потрібно знести. Щоб такий бардак був в історичній частині міста! Є вільні місця на новозбудованому ринку на ГПЗ, нехай переходять і працюють, а то пустують такі приміщення.
Відповісти
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у Романюка та Годлевського чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
До речі, нікому не заважає "телятник" біля ЗАГСу, який замаскувався під ПИВНИЙ САД, і десятки "садівників", які обпісяли всі закутки "європейського" міста.
Відповісти
без посередника-горгута ніяк ! Ото дожилися, без прокладки гроші не порахують ! А нічого що король голий і казна пуста ???
Відповісти
Романюк пристроїть базарнків- будуть пиво варити в Карабас Барабасі і може буратіно відкриє ще щоб збільшити кількість робочих місць
Відповісти
романюк з горгутом друзі того тяне за ним руку
Відповісти
Пяний базар смітник то не видно з дороги( алкашів і бомжів навалом, матюкаються, бються, смердять( не можливо там малим дітям жити і розвиватися((( негайно треба щось робити! Однозначно переносити той базар і проводити дорогу яка зєднає два бульвари!!!
Відповісти
Останні новини
Підприємці зі «Старого» базару «гримали» на Романюка через землю. ФОТО. ВІДЕО
16 лютий, 2015, 16:39