У Ковелі дітей учасників АТО в школах та садках харчуватимуть безплатно

У Ковелі дітей учасників АТО в школах та садках харчуватимуть безплатно
Міська влада передбачила низку допомог і пільг з соціального захисту для військовослужбовців та їх сімей з Ковеля, які брали чи беруть участь в АТО.

Постійно з міського бюджету виділяється матеріальна допомога пораненим, сім’ям мобілізованих та загиблих. Крім того, учасники АТО та їх сім'ї звільнені від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Діти учасників АТО звільнені від оплати за заняття в гуртках та секціях. Усі фінансові витрати міська влада взяла на себе. Для заохочення своїх земляків, які захищають країну від терористів на Сході, учасникам АТО надаються земельні ділянки. З міського бюджету виділяються кошти для придбання учасникам антитерористичної операції засобів захисту, зв’язку, військового спорядження тощо. Погашено заборгованість за сплату комунальних послуг сім’ї загиблого, його сім’я отримала квартиру, у якій за кошти міського бюджету проведено ремонтні роботи. На базі Ковельського МТМО для учасників АТО та їх сімей відкрито реабілітаційне відділення.

Безкоштовним харчуванням у школах та дитячих садках Ковеля забезпечені діти загиблих військовослужбовців. На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 12 лютого, було прийнято рішення звільнити дітей усіх учасників АТО від плати за харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста. А це близько сотні дошкільнят і школярів, батьки яких мають довідки учасників АТО, видані відповідними уповноваженими органами.

Крім того, у Ковелі забезпечені безкоштовним харчуванням (за рахунок міського бюджету) усі школярі 1-4 класів; діти-сироти; діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах ЗОШ № 8.

На 50% звільнено від оплати за харчування дітей, переселених на тимчасове проживання в Ковелі з Автономної Республіки Крим, Луганської та Донецької областей.

Згідно кошторисного призначення 2015 року на організацію харчування учнів передбачено 1,75 млн. грн..

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі дітей учасників АТО в школах та садках харчуватимуть безплатно
16 лютий, 2015, 16:15