Умисне вбивство: волинські міліціонери почали провадження у смертельному роуп-джампі. ВІДЕО

Умисне вбивство: волинські міліціонери почали провадження у смертельному роуп-джампі. ВІДЕО
Волинські правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

До Луцького МВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення із Луцької міської клінічної лікарні про те, що до них каретою «Швидкої медичної допомоги» у тяжкому стані доставлено хлопця та дівчину віком приблизно двадцять років. - повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

"При проведенні реанімаційних заходів юнак, житель міста Рожище, помер, а 16-річну лучанку госпіталізували в реанімаційне відділення медичного закладу. Нині дівчина перебуває у тяжкому стані, лікарі борються за її життя", – розповіла заступник начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області Наталія Пасічник.

Встановили, що тілесні ушкодження пара отримала внаслідок стрибків із сорокатриметрової башти, що в Луцьку на вулиці Єршова.

Правоохоронці встановили, що екстремальні послуги надавала молодіжна благодійна організація, яка належним чином зареєстрована та має відповідні дозвільні документи.

Працівники міліції оглянули місце події та вилучили речові докази і спорядження, а також опитали очевидців події.

Варто відзначити, що хлопець здійснював такі екстремальні стрибки з висоти не один раз, більше того – стрибав із парашутом, а дівчина стрибала вперше.

"Повідомлення, належним чином зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Луцького МВ УМВС України у Волинській області та за погодженням із прокурором внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України", – повідомила Наталія Пасічник.

Нагадаємо, трагічний випадок стався 15 лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 51
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це вбивство, але не умисне точно...так вони винні, що не прослідкували за безпекою, чи неправильно розрахували, неважливо...умисно той канат ніхто не рвав...
Відповісти
"Правоохоронці встановили, що послуги надавала молодіжна благодійна організація, яка належним чином зареєстрована та має відповідні дозвільні документи." В тексті це повторене 2 рази. Для чого? Для того, щоб тупо і ганебно з'їхати з теми, зняти провину зі себе за те, що, прекрасно знаючи ВСЕ, мовчки споглядали і чекали, хто і коли розіб'ється, стрибаючи з дозвільними документами (на що, ким виданими?) Напевно, ще й зі сертифікованої, перевіреної та ліцензованої вишки, сектор приземлення біля якої сертифікований та очищений від будівельного сміття? КОЛИ, НАРЕШТІ, В ПРАВООХОРОНЦІВ З'ЯВИТЬСЯ ЕЛЕМЕНТАРНА СОВІСТЬ?! Навіщо брехати в живі очі? Скільки мужніх, гарних, сміливих, хороших, але не вміючих ще самостійно оцінювати ступінь небезпеки, діток має ще загинути через брехню, неробство та самоусунення дорослих дядів і тьотів, для яких життя і здоров'я народу є найвищою цінністю... Згідно Конституції, до речі. ВН також доклалась до цієї смерті, рекламуючи вкрай небезпечні та, впевнений, незаконні розваги
Відповісти
Нв ВН, що рекламували небезпечні розваги, цей коментар тупо видаляють. Певно, бояться ПРАВДИ.
Відповісти
Чого ті волинські новини так всі не люблять?
Відповісти
Не всі, а лише колеги з Волиньпосту. Це вже і них не один рік ті склоки тривають між виданнями
Відповісти
цитата з "Волинських новин" із статті "ПОДРОБИЦІ СМЕРТЕЛЬНОГО СТРИБКА ЗАКОХАНИХ У ЛУЦЬКУ"

«Наскільки я зрозумів, то «база» - ціла. Обірвались вони на гальмуванні. Але я не знаю, як таке може бути – два троси, кожен з яких витримує по 2400 кілограм, лопнули на одному і тому ж місці».

тоді виникає питання, або хтось умисно зробив якийсь дефект в однакових місцях, або за якимось збігом обставин ці троси отримали дефект саме в однакових місцях.
Відповісти
Така теза має сенсн! Зверніть увагу на кваліфіквацію УМИСНЕ ВБИВСТВО! Не порушення правилл безпеки, не НЕумисне вбивство через необережність чи недбалість, а саме УМИСНЕ! Але теба чекати висновків слідства, і не робити передчасних висновків і необгрунтованих звинувачень.
Відповісти
Романюка как мера города к ответу
Відповісти
а причому він? помоєму за кожним він не зобов*язаний слідкувати!!!!
Відповісти
Тому, що працівник "Волинських Новин" серед організаторів цього бізнесу. На "волинських новинах" неодноразово рекламувалися ці стрибки. Організатори, думали лише як більше бабок збити.
Всі коментарі про організторів на цьому сайті видаляють.
Аякже відкупляться і далі якусь фігню придумають. Вони будуть гроші гребти, а малолітні придурки калічитись
Відповісти
Саме цікаво, а чому під час НП ті що проводили ті стрибки повіткали і не надали першої медичної допомоги????
Відповісти
а хто сказав, що вони повтікали? неадекватна блонда в соц.мережі? дуже достовірне джерело.
Відповісти
Ну самі вони не коментують як все було...Тому більшість і вірить коментарям в вк
Відповісти
А сенс їм коментувати? Це щось змінить? Срач від того стане меншим чи інформація більш достовірна зявиться?
Відповісти
Де активна позиція активістів? Де позиція влади? Чому мер міста мовчить? Де служба надзвичайних ситуацій? Це чий бізнес? І чому у його організаторів немає сили волі попросити прощення хоча б у рідних?
Відповісти
Активісти самі у них стрибали, зокрема, Майя Москвич, Бут-Гусаїм, і купа інших. Не вірите, можете самі переконатися, переглянувши зустрічі спільноти
Відповісти
Шкода хлопця, шкода дівчину. Якщо відкинути усі слюновикрикувальні слова, образи, подумати тверезо, то, згідно Стандарту № н, має бути документ, в якому зазначено марка мотузки, довжина, матеріал з якої виготовлена, ресурс з експлуатації, температурні режими при яких можна використовувати, максимально - допустиме навантаження, і т.д.. ДАЛІ має бути документ від ВолиньСтандартМетрології, завірений мокрою печаткою, який підтверджує, що дійсно дана мотузка проходила тест на: перевірку виготовленого матеріалу, перевірку максимально - допустимого навантаження, перевірку на розтяг і т.д.. ДАЛІ: має йти документ на завтердження на КИїв, і тільки після цього дають бумагу на використання мотузки, і лише після цього, можна йти робити документи на дозвіл на надання даних екстрим послуг. І повірте Мені, що 99,9 % що даного документу нема, а така держструктура як "ВОлиньстандартметрологія", а ще при такому резонансному розголосі справи ЗАДНІМ числом в НІЯКОМУ разі не буде робити такий документ. ОСь тому, ВОлиньньюз так старанно чистить будь - які коментарі пов*язані із цією подією
Відповісти
Знаєм , знаєм ми вашу канторку ...
Відповісти
Там використовується сертефіковане альпініське спорядження за міжнародними стандартами, від перевірених фірм визнаних в світі, визнане і використовується альпіністами, що є авторитетніше ніж папірець з якогось держкомнагляду України. І повірте, що страхувальне спорядження для альпінізму розраховано на екстремальні температури в т. ч. на сильному морозі, бо призначено для високогірних сходжень. Стосовно дотримання організаторами термінів зносу - то вже інше питання ...
Відповісти
а я вважаю, що коменти чистять через те, що в Луцьку різко зросла кількість експертів -всезнайків, котрі пишуть таку чухню що на голову не налазить. Є відповідні органи котрі розслідують данну справу, і після експертиз буде більше відповідей. А звраз замість пирскати ядом, потрібно дівчину рятувати.
Відповісти
знаючи наші органи ... ще можуть звинувати маму.("хто платить той замовляє музику")
Відповісти
на разі мамі потрібен хороший адвокат.Який не служив у наших "органах",і зможе поставити інтереси потерпілих на перше місце а не гроші .Бо ті хто раніше працювали в органах а зараз адвокати дуже мягко ставляться до своїх так званих бувших колег,пропускаючи помилки в розслідувані справ які потерпілим потім вилазять боком ...
Відповісти
Волинські Новини видаляє коментарі по тій причині, що їхній працівник Вікторія аля Misteria напряму пов'язана с організаціею стрибків у Луцьку в чому самі можете переконатись переглнувши статті про стрибки і фото в Луцьку. При тому що вона все знаеє про стрибки, найперша стаття там загибель була написана неправдиво. Коментарі вона не дає зовсім. Волинські Новини написали статтю про подробиці інциденту, як вони напередодні сказали що отримали інформацію від організатора..а в статті скріни с контакту хз кого. Може Віки вже просто нема в Луцьку і тоиу все так таємничо, але ВН ганьба
Відповісти
Ну а що вам розповість Віка, якщо Віки не було на місці подій? Реально, буде коментувати зі слів інших, не бачивши як все було?Я сам тому свідок: Вікторія з самого початку на стрибках не була!
Відповісти
Віка справді ініціаторка ідеї і засновиця "Землі стрибків" в Луцьку, але крім неї в команді є ще принаймні троє квваліфікованих інструкторів, що можуть працювати на відповідальних постах під час стрибків. А для проведення стрибків достатня присутність лише двох таких інструкторів плюс ще пара-трійка помічників для виконання деякої допоміжної роботи.
Не варто наперед когось звинувачувати, поки іде слідство. За його висновками буде встановлено винуватців і ступінь вини кожного, хто був присутній, хто не був і т. д.
Відповісти
Якби ваша Воскресенська чи Котис кого небудь й**нули б, ви б теж коменти чистили)))))))))Лол
Відповісти
Організаторів давно попереджали про заміну обладнання. Але жадність зробила свою роботу. Ніхто силою нікого не пхав на башту. І нема чого винити журналістку. Реклама це і є реклама, давайте звинуватимо щей водія маршрутки, якою туди приїхали потерпіли.
Відповісти
Ти думаєш якби вони знали що такі зношені обладнання, то вони полізли б стрибати? Думай що пишиш! Ніхто не пхав на башню, але ці [] мають відповісти за все!
Відповісти
От 7 до 15, надеюсь, организаторов посадят!
Відповісти
х**й там)
Відповісти
ще раз переконався, що люди прочитавши пару коментів в інтернеті, просто перестають вникати у справу і формують таку собі "власну" думку, "поливаючи" всіх, хто з нею не згоден...усі прекрасно знали які умови там для стрибків і чомусь це нікого не зупиняло і не зупинило б, мабудь, якби не цей випадок...досить вже висувати свої недостовірні теорії, котрі лише заплутують і так важку ситуацію та робити висновки на основі кількох коментарів "експертів"...хто винен і чому це сталося не вам і не мені судити...
Відповісти
лише відсотків 10 з луцької молоді там стрибала, і не всі хотіли там стрибати..давайте не будемо ляля..Здоровий глузд ще ніхто не відміняв. А реклама - то страшна сила, і ті хто постили рекламу такої "безпечної" фігні теж частково винні.
Логіка проста, якщо якесь видання чи відомі у місті люди постять , то значить вони впевненні що це безпечно, і така малеча як постраждалі на це ведеться...Совість має бути, чи тільки тупа нажива?
Відповісти
дивились недавно відео в знайомого на телефоні, де стрибала його донька, та побачили, що на мотузці вже був зав'язаний вузол?!? ми звернули на це увагу...
Відповісти
Так вузол завязували для укорочення довжини канату, якщо людина важила більше 70 кг, а не тому, що мотузка була нецілісною
Відповісти
бачила такий стрибок в Житомирі, але там це було з мосту над водою, якби не дай Бог, пішло б що не так, то над водою все ж таки безпечніше, був би шанс на порятунок. А в Луцьку навколо тієї башти якісь бетонні плити, фраггменти бетону, чи асфальту, кущі, сміття і що цього ніхто не бачив, невже люди які давали офіційний дозвіл, підписували папери, цього не знали, не перевірили? І ви ще тут будете казати, що ні Романюк ніхто інший не винні? Винні! Ми ж ніби в цивілізованому місті живемо, а не в диких джунглях де ніхто ні за що не відповідає і кожен виживає,як може. Владцям і відповідним структурам та службам не крісла на дупи кожного ранку потрібно натягувати, а працювати задля поряку та безпеки в місті.
Відповісти
Територія, де знаходиться закинутий завод, знаходиться у приватній власності, так що Романюк тут ні до чого. Постійної охорони там здається немає, але періодично приходять доглядачі. Дозвіл на проведення стрибків від власника був під розписку від ГО "Земля стрибків", що всю відповідальність за безпеку на стрибках несуть вони, а не він, і у разі чого вся відповідальність на них. Організатори пройшли курси з промислового альпінізму, про що мають посвідчення, і допуск до роботи на висоті і з альпініським страхувальним спорядженням. Це все що можливо зробити за законом, бо роупджампінгу в Україні офіційно не існує і така діяльність не заборонена. Що ще сказати?
Стосовно стрибків над водою, то велика помилка, що це безпечніше, доказ - історія кількарічної давності загибель при стрибку з моста в Камянець-Подільску на банджі.
Відповісти
є варіант, що усі папери-дозволи були підписані заднім числом. А вина не тільки на тих хто був присутній у момент трагедії, а усіх хто це організовував.
Відповісти
Заднім числом - ні. Я цікавився діяльністю луцької "Землі стрибків" понад 2 роки їхньої діяльності і знаю деякі факти про дозволи, їх не раз грузили заитаннями і претензіями ще тоді, коли все було благополучно. А достовірні факти такі:
1. Інструктори пройшли курси з промислового альпінізму, а деякі з них курси гірських рятувальників і спелео-рятувальників, по що мають посвідчення (ОФІЦІЙНО, ЗА ВСІМАНОРМАРИ ЗАКОНУ!), а також стажування в досвідченх інструкторів з роупджампінгу міжнародної громадської асоціації роупджамперів "Земля прыжков" (її команди діють в Україні, Росії й Білорусі), перш ніж отримали дозвіл працювати під їх брендом (тут вже юридично НЕОФІЦІЙНО, бо це чисто громадська діяльність).
2. Власник території, де стоїть труба, знав про стрибки і дозволяв їх проведення. Не знаю всіх деталей і ньюансів домовленості з власником труби, але вона точно була.
Хто винен, з'ясує слідство, для того необхідно точно визначити ТЕХНІЧНУ ПРИЧИНУ падіння, а для цього потрібно провести купу експертиз і слідчих експериментів, а тоді вже визначити чия КОНКРЕТНО вина і чиї безпосередні умисні чи неумисні дії привели до такої трагедії.
Відповісти
а якби вони на приватну територію притягнули гармату і стріляли з неї по горобцях,але мали б підписаний кимось дозвіл на користування вогнепальною зброєю, то теж ні кому б того діла не було, окрім хіба що захисників тварин і власника приватної території?
Відповісти
Різниця дуже проста, використання вогнепальної зброї дуже строго регламентовано законом, що де і як можна, а що ні, а роупджампінг не регламентований законом ніяк. Це проблема, з якою стикалися люди не раз, зокрема запорізькі екстремали, які 2 роки стрибали з моста, все місто про це знало, неодноразово їх показували на телебаченні, міліція була "куплена" ... регулярними безкоштовними стибками, а одного для по тому мосту проїжджав мер (він щодня там їздив!), зволив виглянути у вікно, вперше то побачив здивувався і наказав заборонити до оформлення дозвільних документів. А виявилось, що оформити їх нема як, бо законних норм стосоно такої діяльності не існує. Тоді вони ініціювали створити федерацію роупджампінгу України, подали заявку в міністерство спорту... Чим це закінчилось, не знаю... Здається таких норм і досі не існує.
Відповісти
тупий вид екстріму, що не кажіть.
Відповісти
У Запоріжжі стрибки с арочного (залізного) мосту існують з 2000 року, тобто більш як 14 років. Проїджав не мер, а голова обласної адіністрації (губернатор) і просто вирішив проявити "хто в хаті хазяїн", дав доручення міліції (не правове)- "не пущати", громадську діяльність заборонити не можна. Зараз цього губернатора судять за причетність до розгону запорізького майдану. В Україні, як і усьому світі немає організації, яка видає дозволи на стрибки та польоти на мотузці - це регулюється через самоврядний громадський сектор, держава не має до цього відношення. Федерація за спортивним напрямком не створена, тому що це не є спортом у світі, але є багато ГО з назвою "...федерація роуп-джампінгу" - всеукраїнська, міжнародна и т.д., але всі вони існують як ГО. Щодо норм і т.д. усі ГО, які займаються екстремальною діяльністю, формують їх для себе на світовому та своєму досвіді (координуються, поширюють досвід), а ось мати довіру до цього чи ні, людина вирішує сама і це теж світова практика.
Відповісти
По-перше, дякую за уточнення інформації.
Але чому відписую? Та ось дивився новини і бачу:
http://www.pravda.com.ua/news/2015/03/12/7061265/
То не той самий глова ОДА? Якщо він, то як воно виходить: сам стрибати з моста не стрибав, іншим забороняв - а сам як закінчив...
Відповісти
Справді УМИСНЕ ВБИВСТВО?? Якщо не не дезінформація чи не помилка ви розумієте що це таке? Не порушення правил безпеки, не НЕумисте вбивство із недбалості чи необережності, а УМИСНЕ!? Це цілеспрямовані свідомі дії дії метою яких є позбавлення життя!!! Тобто хтось навмисне щось зробив, щоб той хлопець чи хтось інший загинув!
Люди! Ви вважаєте організаторів ідіотами!!!??? Треюа бути не спона розуму, щоб на своїх стрибках, де вони відповідають за безпеку і за все, когсь цілесрямовано вбивати?! Та це означає - простягнути руки в кайдани!
І відсутність заяв від організаторів і свідків може пояснюватись ЗАБОРОНОЮ СЛІДЧИХ для ТАЄМНИЦІ СЛІДСТВА!
Адже якщо хтось якось умисне посприяв обриву шнурів і смерті, то можливо вбивця гуляє на свободі, і зараз ІСНУЄ ЗАГРОЗА ЖИТТЮ інстукторів та інших присутніх що були на стрибках, з метою прибрати свідків. Так що не треба когось передчасно обливати брудом і звинувачувати, ЙДЕ СЛІДСТВО І ТРЕБА ЧЕКАТИ ЙОГО ВИСНОВКІВ.
І не кажіть, що я вигадую детективні історії, я не знаю, що сталося, я лише роблю логічний висновок з тексту статті. Для кваліфікації по ст. 115 "Умисне вбивство" мали бути вагомі підстави, як наприклад експертиза причин обриву чи показання свідків.
Відповісти
Та все ж,береженого=Бог береже!
Відповісти
Треба було краще канати перевіряти. Гроші очі засліпили!
Відповісти
Та ладно, у той день організатори теж на них стрибали. Думаєш стали би просто так ризикувати своїм дорогоцінним "грошовитим" життям?
Відповісти
за два тижні до стрибків організатори проводили аукціон за можливість зняти відео з шок-контентом "моск по землі"
Відповісти
найшли де скакати з 50 метрів. там місце гибле, вони ж не поцікавилися шо там раніше було.
Відповісти
2 роки тому я здійснив там 4 стрибки, з тої труби. У приблизно цей самий час. Був мороз, -15 десь. Перед кожним стрибком попереджав організаторів як мене поховати, якщо я помру. Обійшлося. Потім коли вони проводили стрибки з даху 9 пов.будинку у м. Львові, я 3 рази ставав на край будинку з одягнутим спорядженням,і 3 рази відмовлявся. Хто зна, може мене зупиняли вищі сили?
Більше ні одного стрибка, друзі кажуть що я нарешті мозги включив. А я собі думаю, пострибав і досить. Попробував, отримав відчуття щастя, і вчасно отямився. Бо можливо міг би я вбитись.
вага моя в той час була 100кг.
Відповісти
Хто знає на якій стадіі слідство? Встановили вину?
Відповісти
Останні новини
Умисне вбивство: волинські міліціонери почали провадження у смертельному роуп-джампі. ВІДЕО
16 лютий, 2015, 17:04