США закликають Росію припинити війну

США закликають Росію припинити війну
Державний департамент США опублікував заяву, в якій звинуватив Росію та озброєних Росією сепаратистів у порушенні режиму припинення вогню на Сході України.

Сполучені Штати серйозно стурбовані погіршенням ситуації в районі Дебальцевого на Сході України, - повідомляє телеканал "24".

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтверджує продовження атак в районі Сєвєродонецька, Луганська та Донецька", — йдеться в заяві Держдепу.

У повідомленні наводяться дані української сторони про те, що впродовж доби проросійські сепаратисти відкривали вогонь 129 разів, внаслідок чого є 5 загиблих та 25 поранених.

"Сепаратисти публічно заявили, що вони відмовляються дотримуватися режиму припинення вогню в Дебальцевому, а спостерігачам ОБСЄ не надали гарантії безпеки для доступу в цей район. Ці агресивні дії і заяви сепаратистів, яких підтримує Росія, загрожують недавньому перемир'ю і піддають ризику заплановане відведення важкого озброєння", — наголошує Держдепартамент США у заяві.

США закликали бойовиків і Росію "негайно припинити напади" і почати діалог з ОБСЄ для реалізації мінських домовленостей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, США, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ду же схоже на мультик в Ютубі - "KuTstupid - Месть Украины"
Відповісти
Сша Європа і росія одного поля ягоди. За рік часу крім як вони стурбовані толку неякого.
Відповісти