На Волині цього року відкриють 31 амбулаторію

На Волині цього року відкриють 31 амбулаторію
31 амбулаторію з 86 запланованих відкриють у рамках реалізації програми з вдосконалення медичної допомоги хворим з системами кровообігу на 2015-2019 роки, яку фінансує Світовий банк.

Про це стало відомо під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації 16 лютого, - повідомляє «Волинська правда».

Так, з 86 амбулаторій, які планують відкрити на Волині впродовж 5 років, у 2015 році відкриють 31. Організація амбулаторій у населених пунктах області — один з пунктів реалізації програми зі зменшення кількості хворих волинян на серцево-судинні захворювання.

Загальна сума, яку Світовий банк передбачив для Волині, — 33 млн доларів. Збільшуючи кількість амбулаторій в області, автори програми сподіваються на зменшення радіусу обслуговування пацієнтів, а також зменшення навантаження на медиків.

Президент БФ «СТОПРАК» та куратор проекту Світового банку Марія Адамчук повідомила, що все обладнання в амбулаторії купуватимуть за гроші Світового банку. Проте за кошти обласного бюджету планують придбати санітарний транспорт для кожного закладу первинної ланки медицини.

Також новітні амбулаторії в районах будуть обладнані комп`ютерами з Інтернетом, адже автори програми прагнуть створити електронний реєстр хворих. Відомо, що на ці потреби спрямують 700 тисяч доларів.

Нагадаємо, на лікування серцево-судинних хвороб у Волинській області експерти світового банку виділять 33 мільйони доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.