У волинських бібліотеках плели маскувальні сітки для бійців. ФОТО

У волинських бібліотеках плели маскувальні сітки для бійців. ФОТО
У Луцьку бібліотеки – Волинська ДОУНБ ім. Олени Пчілки та Луцька районна бібліотека для дітей – долучились до плетіння маскувальних сіток для військових.

Про це повідомляє виконавча директорка ГО «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак.

«Неможливо просто спостерігати за подіями у нашій країні та нічого не робити, бо це стосується кожного. Саме тому ми підтримали ідею «Фундації розвитку громад» плести маскувальну сітку у районній дитячій бібліотеці нашого міста свідомо й від щирого серця. Плели сітку діти-відвідувачі бібліотеки, наші працівники та працівники Центральної районної бібліотеки у вільний від роботи час. Готові й надалі підтримувати такі ініціативи та робити все, що від нас залежить», - говорить завідувач Луцька районна бібліотека для дітей Галина Солодуха.

«Коли керівництво Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки дізналися, що ми плетемо сітки для хлопців, то відразу долучилися. Не дивно, що працівники найголовнішої бібліотеки Волині виявились справжніми рекордсменами у цій справі. Так, маскувальну сітку розміром 3 на 6 метрів бібліотекарі та одна волонтерка сплели за 5 годин. Ми дякуємо нашим бібліотекам та їх колективам за небайдужість та золоті руки», - розповідає Юлія Євпак.

З ініціативи ГО «Фундація розвитку громад» сітки плели по таким локаціям: Волинський гідрометцентр – 3 сітки, с. Миляновичі (Турійський район Волинської області) – 1 сітка, Волинська ДОУНБ ім. Олени Пчілки – 1 сітка, Луцька районна бібліотека для дітей – 1 сітка, Бібліотека СНУ ім. Лесі Українки - 1шт, Туристичне Агентство «Тур» 1 шт., Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 – 1 шт., Луцька музична школа 1 імені Ф.Шопена – 1 шт. Також нещодавно долучилась ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Баїв Луцького району. 8 сіток вже відправлені на Схід 14 бригаді, 1 сітку отримала 24 бригада, ще одну – луцькі прикордонники. Ще 4 сітки доплітаються.

«Нам дзвонили майже цілодобово люди та просилися плести сітки. Хтось пропонував приміщення, хтось робочі руки, хтось приносив тканину та стрічки для плетіння. Така активність пояснюється тим, що плетіння маскувальних сіток не потребує від людей матеріальних витрат, а допомогти фізично може кожен» - зазначила координатор соціальних програм ГО «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук.

Надалі волонтери планують закінчувати плести зимові маскувальні сітки та переходити на весняно-літні варіанти. Для цього потрібні смужки з натуральної тканини темно-зеленого кольору, коричневих та сірих відтінків шириною 3-4 см та довжиною 40 см та довші. Приносити матеріали для сіток можна на офіс громадської організації.

Громадська організація «Фундація розвитку громад» продовжує збір коштів та необхідних речей на потреби військових за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх).

Більш детальна інформація за тел.: 0673328802; 0967275141.

Самостійно перераховувати кошти можна на р/р № 26009055504051 ПАТ «КБ ПРИВАТБАНК», м. Луцьк, МФО 303440, ЄДРПОУ 37707135. Усі зібрані кошти будуть витрачені на потреби волинських військових на Сході. Звіти з минулих передач, акцій ВОГО «Фундація розвитку громад» можна переглянути на http://vogofrg.org/ та на сторінці громадської організації у Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я так понимаю, что библиотекарям заняться совсем стало нечем - народ в библиотеки не идет, довольствуется в основном чтением бигбордов и рекламных растяжек. Нация деградирует. От этого даже портреты Шевченко, развешаные к месту и не к месту, не спасают.
Відповісти
Останні новини
У волинських бібліотеках плели маскувальні сітки для бійців. ФОТО
17 лютий, 2015, 11:52