На Волині «гуляє» невідомий епідеміологічний вірус

На Волині «гуляє» невідомий епідеміологічний вірус
Деякі школи Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, а також інших міст та районів області були закриті на карантин через розповсюдження невідомого епідеміологічного вірусу гостро респіранторних вірусних інфекцій.

Про це розповіла головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко під час засідання колегії управління охорони здоров'я 17 лютого.

Вона зазначила, що з початку епідеміологічного сезону до вірусологічної лабораторії для підтвердження діагнозу ГРВІ медичними закладами області було направлено всього шість зразків.

«Ми сьогодні не знаємо, який вірус у нас циркулює. Тому що із шести зразків не виявлено жодного збудника. Не знаючи, що циркулює, ми не знаємо, що лікувати. Кількість спалахів інфекційних захворювань збільшилась як по Україні, так і у нашій області», - мовила Янко.

Окрім невідомого епідеміологічного вірусу, на Волині нині поширений так званий ротовірус, який поширений у дошкільних навчальних закладах.

«У Луцьку було два спалахи вірусного гепатиту А і вірусу кору, яким було інфіковано 26 осіб. Нам вдалось з'ясувати, що поширення гепатиту. А у дитячих садочках відбувається через неуважність медичного персоналу, який не звертає увагу на симптоми у дітей.

Наприклад, у ДНЗ №23 Луцька медичні працівники не відсторонили дитину з однократною блювотою від загальної групи малюків. Через три дні у неї виникла жовтуха. А через тиждень у цій же групі захворіло шість дітей», - зазначила Янко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може, то на Західну Україну москалі ам щось надіслали? Як то не можуть з'ясувати вірусу? Може, пора вигнати всіх, хто відповідає за систему охорони здоров'я в області?
Відповісти
Все може бути на рахунок москалів... Хто там кого вижине якшо до цього часу не вигнали й не люстрували.
Відповісти
то ЕБОЛЛА!!!
Відповісти