У Луцьку взялися за переобладнання колишнього кінотеатру «Батьківщина»

У Луцьку взялися за переобладнання колишнього кінотеатру «Батьківщина»
Очільники місцевої влади Волині оглянули приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина», що у Луцьку на П’ятницькій гірці.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Колишній "храм кіно" нині не використовується: ще у 2004 році там взялися облаштовувати потужний телецентр для ВОДТРК, одначе перебої з фінансуванням не дозволи втілити в життя телевізійний проект для Волині.

Наразі у приміщенні коштом ВОДТРК встановлено дахову котельню, замінено сам дах над адміністративно-редакторською частиною будівлі, відремонтовано електрощитові, здійснено капітальний ремонт систем внутрішнього опалення апаратно-студійного комплексу, замінено вікна тощо. Що важливо – прокладено 12 ниток оптоволокна. За фінансової підтримки з обласної казни проведено частину будівельно-монтажних робіт.

На все, включно з обладнанням, потрібно 28 млн грн. Щоправда, за цінами 2013 року. Будівельні роботи, за підрахунками проектантів, два роки тому обійшлися би у 8,5 млн грн.

Міський голова Луцька Микола Романюк запевнив, що переконуватиме представницький орган влади обласного центру долучитися до співфінансування відповідного об’єкту.

Також голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та голова облради Валентин Вітер звернуться до керівництва районів та міст Волині з проханням розглянути можливість фінансової підтримки місцевим телевізійникам.

Відповідний лист спрямують також і представникам бізнесу та інвесторам.

Тож, відповідно до вказівки голови облдержадміністрації, справа зрушиться з місця - за 10 днів буде готовий орієнтовний кошторис робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Райони просто задихаються від грошей! Ото живемо, супер!
Відповісти
Буде готовий кошторис і перелік "кумів"-виконавців...З цієї дати прошу прокуратуру та громаду пильнувати. Хоча на першу надій немає...
Відповісти
Каденція завершується. Треба відмити гроші. Війни немає. Хай волонтери нею займаються, вони багаті. Банку фарби на напис "Укриття" на гнилих підвалах вже використали. Ще пару пафосних акцій... І оборона готова. Головне Волинське телебачення з його вічною нафталіновою начинкою. Воно важливіше за все... Маразм повний. Де плодяться такі бовдури як романюк і гунчик? ((((((
Відповісти
кінотеатр- те, що нам на даний момент найнеобхідніше. хай гаші хлопці ідуть на війну голі і пішки,ховатися від бомб (не дай Бог) будемо в полі, лікарняні ліжка можна ставити і на подвір"ї військового госпіталю(скоро літо),головне, що у нас буде НОВИЙ кінотеатр, куди ми із зарплатою в 100 доларів і комуналкою 70 будемо ходити щодня. Дякую. Давно мріяла.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку взялися за переобладнання колишнього кінотеатру «Батьківщина»
17 лютий, 2015, 18:37